SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevlid Kandili Malatya'da da Kutlandı

0
Güncellendi - 2018-11-19 21:40:01
Mevlid Kandili Malatya'da da Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu.

İl Müftülüğü tarafından Mevlit Kandili dolayısıyla tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde program düzenlendi.

Okunan Kuran-ı Kerim ve mevlidin ardından İl Müftüsü Ümit Çimen, namaz öncesi vaaz verdi.

Çimen, millet olarak Hazreti Muhammed'e ve yakınlarına sevgi duyduklarını belirterek, "Şu camide bile sorsanız bir çoğunun ismi Mehmet, Muhammed, Ahmet, Mahmut'tur. Hepsi Hazreti Muhammed'in ismidir. Hasan, Hüseyin veya ehlibeyt ismidir. Biz onun adını kahraman ordumuzun her bir neferi için Mehmetçik demişiz." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından cami avlusunda vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.

Malatya'nın Darende ilçesinde ise Mevlid Kandili dolasıyla Somuncu Baba Külliyesi'nde düzenlenen programa vatandaşlar ilgi gösterdi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından kılınan namazın ardından vatandaşlara Somuncu Baba sebil ekmeği ikram edildi.

MESAJ YAYINLADILAR

Bu arada Mevlid Kandili dolayısıyla siyasiler, il yöneticileri ve bazı kuruluş temsilcileri tarafından mesajlar yayınlandı.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Öznur Çalık yayınladığı Mevlid Kandili mesajında şunları ifade etti:

“Bugün rahmet Peygamberi, iki cihan serveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(SAV) yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz.

Efendimiz’in bize bıraktığı en önemli miras Kur’an-ı Kerim ve sünnettir. Bu iki miras hem dünyamızı hem ahretimizi aydınlatacak kutlu iki rehberdir. Mekkeli Müşrikler tarafından yani düşmanları tarafından bile “emin insan” ilan edilen; doğruluğuyla, adaletiyle, hoşgörüsüyle, merhametiyle, güzel ahlakıyla tüm insanlık için örnek bir şahsiyet olan Peygamber Efendimiz’in ahlakıyla ahlaklanmayı gaye edinerek hem maddi hem de manevi dünyamızı aydınlatabiliriz. Bu bakımdan, Mevlit Kandili; Efendimiz’in yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, muhasebe etmek ve layıkıyla idrak etmek için bir fırsattır.

Bu vesileyle, bütün İslam âleminin ve hemşehrilerimizin Mevlit Kandili'ni gönülden tebrik ediyor; bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimiz’in dünyaya ilk teşrifi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimize ışık tutmasını, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum.”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ahmet Çakır yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyayı şereflendirişinin yıl dönümü vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Mübarek günler kendimizi sorgulamak ve İslam Dinini layıkıyla anlamak için birer fırsattır. Bu geceyi idrak ederken; Sevgili Peygamberimizin sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa Rahmet olarak gönderildiğini unutmamalıyız. Güzel ahlakın tamamlayıcısı olan Hz. Peygamberimize iman etmenin, O’nun ümmeti olmanın ve O’nun sünnetinden ayrılmamanın mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız.

Bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında makbul olmasını temenni ediyorum. Rabbimden İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; hemşerilerimizin ve tüm İslam Aleminin Mevlid kandilini kutlar, selam, sevgi ve saygılar sunarım.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da yayınladığı mesajda “Bugün, alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaratılanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin doğumu, tüm insanlığın ebedi saadeti için bir umut olmuştur. Karanlıkların aydınlığa kavuşmasında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle Peygamber sevgisinin gönüllerimize kök salmasını diliyorum.

İbadetlerinde ihlas ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, güzellik ve ümit dolu Hz. Peygamber (SAV) bütün varlığıyla bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır. Onun açtığı ufukla cehalet ve zulmün hükümranlığı yıkılmış, bilginin ve inancın egemenliğinde aydınlık bir çağ başlamıştır.

Bu vesile ile başta hemşerilerimizin olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirerek dünya üzerinde akan gözyaşı, savaş ve zulmün bitmesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da mesajında şunları ifade etti:

“Bugün iki Cihan serveri, İslam dininin önderi, Allah’ın sevgili Resulü ve Nebisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ( S.A.V.) Dünya’ya gelişinin kutlu doğum günüdür. Cahiliye toplumunun inatla sürdürdüğü bir yaşamı, Allah’ın inayeti ile sona erdiren, insanlığı karanlıktan aydınlığa dâvet eden, zulmetten rahmete giden yolun elçisinin doğduğu gündür bugün. “Ben Güzel Ahlakı Tamamlamak Üzere Gönderildim” diyen insanlığın örnek alacağı bir Peygamberin, ümmetine mazhar olabilmenin gurur ve şükür günüdür bugün. Bulunduğu konumu hakça, adaletli, dürüst, hakkaniyetli olarak gözetenler, Sevgili Peygamber Efendimizin izinde gidenlerdir. Kâinatın efendisi Hz. Peygamber (S.A.V.) doğduğu bu günün, kan gözyaşı, zulüm altında bulunan insanlığın kurtuluşuna müjdeci olmasını diliyorum. Hak uğruna canını veren tüm şehitlerimizi, Efendimizin Ashabını ve Ehli Beytini rahmet ile anıyor. İslam davasının yüce Peygamberi’nin şefaatine tüm Müslümanların nail olmasını temenni ediyorum. Hemşehrilerimin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, bu günün huzur, barış, kardeşlik, sağlık dolu günlere vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Fahr-i Kainat efendimizin yeryüzünü şereflendirişinin yıldönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir.

Hepimizin üzerinde durması gereken hususta; O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. Bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır. O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel örnekler vardır. Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz ahlâkını özümsemek, ona duyulan sevgiyi gönüllerden sözlere ve yeni nesillere aktarmak yegâne gaye ve görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandilini tebrik ederim.”

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar mesajında "Sevgili peygamberimiz için Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, insanlara 'bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı' olarak gönderildiği bildirilmiştir. Peygamber efendimizin doğumu, şüphesiz insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah, O'nu bütün alemlere rahmet olarak göndermiştir. Mevlid-i Nebi, Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun örnek ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme gecesi olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

BBP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ercan Altunkaya

BBP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ercan Altunkaya da mesajında şunları belirtti:

"İnsanlık değerlerinin bozulduğu, düşünce ve niyetlerin bulandırıldığı, dostlukların çıkar ve menfaate endekslendiği, vicdanlarda bütün insanlığı kucaklayacak umumi merhamet duygularının zayıfladığı, fertlerin çözülmeye ve mutsuzluğa doğru sürüklendiği günümüzde rahmet peygamberi Hz. Muhammed Mustafa yolunun yolcusu olmak tek kurtuluş yolumuzdur. Bu geceyi iyi bir fırsat bilip, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenelim. Bu duygular ile; kıymetli hemşerilerimizin ve İslam aleminin iki cihan serverinin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlit Kandilini kutlar, ülkemizin ve İslam aleminin birlik ve beraberliğine, zulüm, esaret ve sömürüden kurtuluşuna, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.”

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Yılan’ın mesajında şunlar vurgulandı:

“Hiç kuşku yok ki, peygamberimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumu geçmişten bugüne insanlık tarihinin en önemli olaylarındandır. Zulüm ve kötülüğün, her türlü ahlaksızlığın tüm dünyayı sardığı bir devrede dünyaya şereflendiren peygamberimiz Hz. Muhammed, insanlara güzel ahlakı, iyilik ve adaleti öğretmiştir.

Yüce Allah, insanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Hz. Muhammed’i son peygamber olarak göndermiştir. Yeryüzünde ki barışın kaynağı sevgidir. Bu sevgi peygamber sevgisidir. O rahmet peygamberi; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak, birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiştir. Mevlid Kandili, peygamberimiz Hz. Muhammed’in bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından çok önemlidir. Böyle günleri bir vesile olarak kabul etmeliyiz. Ülkemizin sıkıntılı günler geçirdiği bir dönemde duaya en çok ihtiyacı olan insanların bu mübarek günler ve gecelerde kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından çok önemli bir fırsat bilip, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve düşünmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa sevgi barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA

FOTO: Yeni Cami'de (Teze Cami- Hacı Yusuf Taş Camii) kandil gecesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    TÜM MALATYANIN MEVLİD KANDİLİ MÜBAREK OLSUN...............
    0
    0
    Yanıtla