SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevlid Kandili ve Kutlu Doğum Haftası

A- A+ PAYLAŞ

Mevlid Kandili 9 Nisan Pazar akşamı Malatya'daki camilerde okutulan mevlid ile kutlandı. Bu arada, peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri de başladı.

MEVLİD KANDİLİ..
Mevlid Kandili dolayısıyla Pazar akşamı yatsı namazından sonra saat 19.20'den itibaren Müftülükçe Yeni, Söğütlü, Turgut Özal, Hamidiye Camilerinde mevlidi şerif okutuldu.

KUTLU DOĞUM HAFTASI..
Bu arada, 9-22 Nisan tarihleri arasındaki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri de başladı.

Müftü Bekir Gerek, peygamberimiz Hz.Muhammed'in, miladi 20 Nisan 571 yılında, Rebiül Evvel ayının 12. gecesi Mekke'de dünyaya geldiğini belirtti. Müftü, Kutlu Doğum Haftası'nın 9-22 Nisan tarihleri arasındaki çeşitli programlarla kutlanacağını bildirdi.

Gerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımız insanların muhtaç olduğu bu evrensel değerleri yine insanlara daha iyi ve doğru ulaştırabilmek için Peygamberimizin doğum gününü 1989 yılında Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmiştir. Hafta boyunca tertip edilecek ilmi toplantılarla Hz. Peygamberin getirdiği evrensel mesajlar ve O'nun örnek yaşayışı insanlara anlatılacaktır."dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA GELİYOR..
9-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin iki günlük bölümüne Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu da katılacak. Bardakoğlu, 12 Nisan Çarşamba günkü etkinliklere katılacak. Çarşamba günü Belediye Önünde Kutlu Doğum Çadırı, Yeni Cami Avlusunda Kermes, İl Müftülüğü Yanında Diyanet Yayınları Satış Yeri açılışı yapılacak. Bu programlara Prof.Dr. Bardakoğlu ve eşi de katılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Çarşamba günü saat 12.00'de de Yeni Cami'de dini sohbet yapacak, ardından saat 13.00'de cami avlusundaki Diyanet Yayınları Sergisinin açılışına katılacak.

Kutlu Doğum Haftası 22 Nisan tarihine kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

MESAJLAR..
Öte yandan Mevlid Kandili ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli mesajlar yayınlandı.

AKP Milletvekili Münir Erkal, "Kutlu Doğumu insanlığın problemle ve sıkıntılarla boğuştuğu bir ortamda idrak etmekteyiz. Bu negatif ortam maalesef Yüce Peygamberimizin insanlığa tanıdığı evrensel değerleri anlayamayışının acı bir tecellisidir..

Umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz, geleceğin daha güzel, daha onurlu olması için, insanlığın daha güzel bir ortamı yakalaması için gayretimiz sürecektir."dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da, bir mesaj yayınlayarak Mevlid Kandilini kutladı. Akın'ın mesajı şöyle:

"..Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü, ilişkilerinde hakkı, doğruyu güzeli ve vefayı, ibadetlerinde samimiyeti öne çıkaran Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), sözleri ve bütün varlıklara karşı gösterdiği davranışları ile insanlık âlemine örnek şahsiyet olmakta, ışık tutmaktadır. O’nun aracılığı ile insanlığa gönderilen İslam dini adalet, paylaşım, barış ve kardeşlik gibi evrensel insani değerleri gündemimize taşımış ve insanlığa ümit ve ışık kaynağı olmuştur.

Peygamber Efendimiz’in doğum yıl dönümü münasebeti ile başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Mübarek Mevlid Kandili’ni ve Kutlu Doğum Haftalarını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz ederim."

Müftü Bekir Gerek de, "Şüphesiz ki Peygamberin doğumu biz Müslümanların hatta bütün insanlığın unutamayacağı en önemli bir gündür. Çünkü Hz. Muhammed alemlere rahmet, insanlığa örnek olarak gönderilmiştir. Onun gelişiyle kaybolan tevhid akidesi yeniden canlanmış, insanlık için aydınlık bir devir açılmıştır." dedi.

Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'in mesajı da şöyle:

"Hazreti Muhammed bir sevgi peygamberidir. Bir merhamet ve şefkat peygamberidir. Bizler de O'nu iyi tanımalı ve örnek almalıyız. Bugün Peygamber efendimizin getirmiş olduğu evrensel prensiplere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hazreti Peygamberi gerçek anlamda sevmek, O'nu her yönüyle doğru tanımak, bize bıraktığı evrensel değerlere uymak, O'nun ahlakı ile ahlaklanmakla mümkündür."

Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli de yayınladığı mesajda, "Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak, yüce Peygamberimizin nurlu yolundan gidenlere selam olsun diyoruz. Kutlu Doğum Haftası'nın feyz ve bereketiyle başta Türkiyemize ve bütün insanlık alemine barış ve huzur getirmesini yüce mevladan aşkı niyazlarımızla diliyor, Peygamberler Sultanı Hz. Muhammed'e ve onun sevgili Ehli Beytine bir kerre daha Selat'u selamlarımızı yolluyoruz." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız