SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mevlide Engel Olundu!'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Teşkilatınca Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Yeni Cami’de okutulacak mevlid-i şerifin, cami görevlileri tarafından engellendiği öne sürüldü.

Bin adet Kur’an-ı Kerim ve karanfilin de dağıtılacağı bildirilen mevlidin, Müfüt Hacı Yusuf Gül’ün talimatına rağmen Yeni Cami’deki görevlilerin mevlidi engellendiği iddia edildi.

Olaya tepki gösteren MHP İl Başkanı Arif Yıldız, ‘Neden böyle bir şey yapıldı anlamış değiliz. İnşallah bir yanlış anlama olmuştur, inşallah bunun ardında bir art niyet yoktur’ dedi.

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, olayı şöyle anlattı:
“Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katkı sunmak amacıyla, MHP il teşkilatı olarak Yeni Cami’de, mevlit okutmak istedik. Mevlid için Sayın Müftümüz Hacı Yusuf Gül’e bilgi verdik ve onay aldık. Yeni Cami’ye gittik, mevlit okutacağımızı Cami görevlilerine bildirdik. Cami yetkilileri ise Müftülüğün kendilerine konuyla ilgili talimat verilmediğini belirttiler. Bunun üzerine tekrar Sayın İl müftümüzü aradık, İl müftümüz de tekrar talimat vermesine rağmen, cami görevlileri ipi una sererek, bizim programımız dışında tenha bir vakitte mevlit okutabileceğimizi belirttiler. Bizde tartışmayı uzatmamak için, mevlit programını iptal ederek, esnafımıza 1000 adet karanfil dağıttık. Bize engel olundu ama önemli olan bu değil, önemli olan Peygamberimizin yüreğimizde yaşatılmasıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız