SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mevlüt Abi Hizmet İnsanıydı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:02:44
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, bir mesaj yayınlayarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2 dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptıktan sonra 2011 Milletvekili Genel Seçimi’nde İstanbul Milletvekili seçilen ve geçtiğimiz hafta içinde vefat eden Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi, yakınlarına başsağlığı diledi ve Aslanoğlu’nun İnönü Üniversitesi’nin gelişimi için yaptığı hizmetleri hatırlattı. 

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Mevlüt Aslanoğlu’nun gerçek anlamıyla bir hizmet adamı olduğunu, partili kimliğini hissettirmeden İnönü Üniversitesi’ne elinden gelen her hizmeti yaptığını kaydetti ve Aslanoğlu’nun sadece İnönü Üniversitesi ve Malatya için değil Türkiye için bir kayıp olduğunu belirtti. 

Mesajında, Mevlüt Aslanoğlu’nun vefatından duyduğu üzüntünün yanı sıra,  kendisinin geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle Aslanoğlu’nun İstanbul’daki cenaze törenine katılamamasının üzüntüsünü daha da arttırdığını belirten Prof. Dr. Cemil Çelik bu konudaki duygularını şu şekilde dile getirdi: “Merhum Aslanoğlu kalp ameliyatım sürecinde beni iki defa Ankara’da hastanede ziyaret etti. Hatta, hastaneden çıkıp evimde dinlenirken bile evime gelmek istediğini bildirmek için vefatından iki gün önce yine beni aradı ve uzunca bir konuşma yaptık. Bu konuşmamızdan iki gün sonra Aslanoğlu’nun vefat haberini aldım. Gerçek anlamda bir hizmet insanının kaybından büyük üzüntü duydum. Ben sağlık sorunlarım nedeniyle Mevlüt Aslanoğlu'nun cenaze törenine katılamadım ama, rektör vekilimiz ve diğer bir çok arkadaşımız katıldı. Aslanoğlu’nun, yani çok değerli bu hizmet insanının cenaze namazına ve törenine katılarak ona karşı olan son grevimi yapmak isterdim. Ancak sağlık durumum buna el vermedi maalesef. Bu münasebetle Mevlüt Aslanoğlu ile ilgili duygularımı ve vefatından dolayı yaşadığımı üzüntüyü Malatyalı hemşehrilerimle bu mesaj aracılığıyla paylaşmak istiyorum”. 

‘Üniversiteye duyarlı iktidar partisi Malatya milletvekilleri ile birlikte İnönü Üniversitesi’nin Ankara’daki temsilcisi gibi çalıştı’

Mevlüt Aslanoğlu ile tanışmasının 2008 yılında İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevine seçilmesinden sonra olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Aslanoğlu’nun siyasi kimliğinin üzerinde gerçek anlamıyla bir hizmet insanı olduğuna vurgu yaparak mesajında şu görüşlere yer verdi: “Merhum Mevlüt Aslanoğlu, 2008 yılından bu yana bir muhalefet partisi milletvekili olmasına rağmen, bu kimliğini bize asla hissettirmeden daha doğrusu partili gibi davranmadan bize hep hizmette ve katkıda bulunmuş, İnönü Üniversitesi'ne hizmet için elinden geleni yapmış bir hemşehrimizdi. Bu hizmetlerini yapar ve üniversiteye her alanda önemli katkılar sunarken, geçen 6 yıl içinde üniversitede kişisel hiç bir talepte bulunmamıştır. Özellikle Battalgazi Kampusu’ndaki 230 dönüm alanın Milli Eğitim Bakanlığı'nda alınmasında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak her yıl İnönü Üniversitesine ek ödenek alınması konusunda, üniversiteye duyarlı iktidar partisi Malatya milletvekillerimiz ile birlikte yoğun çaba sarfetmiştir. Kendisi her siyasi ve toplumsal kesim tarafından sevilen bir insandı. Bürokraside ve diğer siyasi parti mensupları üzerinde de önemli bir ağırlığı ve saygınlığı vardı. Bu saygınlığını ve bürokrasideki iş bitiriciliğini hep İnönü Üniversitesi'nin kalkınmasında ve gelişmesinde kullandı. Açıkçası merhum Mevlüt Aslanoğlu, İnönü Üniversitesi'nin Ankara'daki bir kolu, bir temsilcisi gibi çalıştı”.  

‘Üniversiteye getirdiği işadamı üniversiteye katkı yapacağını söyleyince Aslanoğlu’nun ağladığının şahidi oldum’

Mesajında Mevlüt Aslanoğlu’nun iktidar partisinin üniversiteye değer veren iktidar partisinin Malatya milletvekilleri ile işbirliği yaparak ve koordinasyon içerisinde hareket ederek İnönü Üniversitesi’ne milyonlarca lira değerinde maddi katkı sağladığını ifade eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik, “Devlet bürokrasisi ile olan güçlü diyalogu, siyaset ve bürokrasi nezdindeki hatırı sayılır bir hizmet insanı ve siyasi kimliğinin üzerinde olması Mevlüt Aslanoğlu’nun bürokraside ağırlığı olan işler yapma becerisini de beraberinde getiriyordu. Yine zaman zaman İstanbul'daki hayırsever iş adamlarımızı üniversiteye getirerek üniversiteye katkı vermesi konusunda büyük çabaları oldu. Hatta ismini vermek istemiyorum, üniversitemize bir işadamını getirdi. Bu ziyaret sırasında bu iş adamı üniversitemize katkı yapmak istediğini söylediğinde Mevlüt Bey'in gözlerinden dökülen yaşların şahidi oldum.  Mevlüt Bey her zaman bir hizmet insanıydı. Hizmeti aşk ile yapan bir büyüğümüzdü. Bir üniversite rektörü olarak hiç bir zaman onu, siyasi kimliği ile tanınan bir insan olarak görmedim. 6 yıl içinde çok iyi dostluk kurduk, bu dostluğumuz üniversitemizin gelişip büyümesine yansıdı. Bunun yanı sıra Arapgir'den başlayarak, üniversitenin birçok noktasında üniversiteye duyarlı iktidar milletvekillerimizin katkısıyla, üniversite için bir şeyler yapmak için çırpınan duyarlı bir insan olarak onu tanıdım”. 

‘Halka Hizmet Hakka Hizmettir düsturuyla çalıştı’

Mevlüt Aslanoğlu’nun merhum Cunhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal’ın çokça seslendirdiği ve sevdiği deyimle ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ düsturuyla İnönü Üniversitesi, Malatya ve Türkiye’ye hizmet ettiğine vurgu yapan Prof. Dr. Cemil Çelik, Aslanoğlu’nun bu anlayışının toplumun ve siyasetin her kesiminden kendisine sempati beslenmesini sağladığını belirtti. Prof. Dr. Çelik, “Ben de 6 yıldır İnönü Üniversitesi Rektörlüğü yapan bir hemşehriniz olarak  Mevlüt Abi’nin Malatya’ya ve ülkemize yaptığı hizmetlerin ibadet niteliğinde, Hakka hizmet olduğuna inanıyorum. Allah’ın rahmetinin onu kuşatmasını diliyorum, mekânı cennet olsun diyorum” dedi. 

Prof. Dr. Cemil Çelik, “Dün (24 Mayıs 2014), ailesi ve kadirşinas Malatyalı işadamları tarafından Merhum Aslanoğlu için okutulan mevlide de yine sağlık sorunlarım nedeniyle katılamadım.  Bu mevlide toplumun her kesiminden, her siyasi anlayıştan insanların ve parti temsilcilerinin katılması, Malatya halkının mevlide yoğun bir ilgi göstermiş olması merhum Mevlüt Aslanoğlu’nun geride bıraktığı hoş sadanın siyasi ayrım olmaksızın karşılık bulduğunu göstermesi bakımından özel bir anlam taşımaktadır” ifadelerini kullandı. 

‘Onkoloji Hastanesi işini bana bırakın demişti’ 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversite bünyesinde inşa ettikleri ve kısa süre sonra hizmete açılacak olan karaciğer Nakil Hastanesi örneğinde olduğu gibi yine üniversite bünyesinde 100-150 yataklı bir Onkoloji Hastanesi kurmayı planladıklarını hatırlatarak, Mevlüt Aslanoğlu ile bu konuda aralarında geçen diyalogu şu şekilde anlattı: “ “Üniversitemizde kanser hastaları için 100-150 yataklı bağımsız bir birim olarak Onkoloji Hastanesi’ne ihtiyacımız vardı. Konuyu Mevlüt Bey ile de konuşmuştuk. Hayırseverlerin katkısının sağlanması konusunda bana 'Siz o konuyu bana bırakın. Ben bu iş için gereken toplantıyı organize ederim' demişti. Bu hastanenin yapımı için maliyetin bir kısmını hayırseverlerden sağlamayı planlıyorduk. Merhum Mevlüt Aslanoğlu Onkoloji Hastanesi’nin kurulmasına katkı sunmak için İstanbul'da üst düzeyde zengin hayırsever insanlarımızla kahvaltı toplantısı organize edecekti.  Kısmet olmadı. Son olarak bunun için çabalıyordu. Bir kez daha artık onun şahsı ile bütünleşmiş deyimle Mevüt Abi’ye Yüce Allah’dan rahmet diliyor, mekânı cennet olsun diyorum. Acılı ailesine, sevenlerine sabır ve tüm Malatya halkına başsağlığı diliyorum”. 

HABER: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Merhum Mevlüt Aslanoğlu, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile 2012 Aralık ayında ziyaret ettiği İnönü Üniversitesi'nde Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik ile birlikte İsmet İnönü Müzesi'ni gezerken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız