SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mevlüt Abimiz Gönül İnsanıydı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:22
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya eski Milletvekili ve İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ölümünün 40’ıncı gününde, Avcılar Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. 

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anma Gecesi, F. Mevlüt Aslanoğlu'nun Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalardan oluşan videonun katılımcılara izletilmesiyle başladı. Anma gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli “Ülkemizde yüzyılın en büyük maden faciası oldu. Onun merhametli yüreği Soma'nın acısına dayanamadı. Çünkü o çok duyarlı bir insandı. Halkının haklarını isteme konusunda usta bir milletvekiliydi. Çok erken aramızdan ayrıldı. Avcılar halkı bir nevi öksüz kaldı. O gecesiyle gündüzüyle her zaman yanımızdaydı. Onu erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, aynı zamanda misyonunun da Avcılar'da devam etmesini istiyoruz. Adını yaşatacağımız, şu anda çalışmaları devam bir tesisimiz bulunuyor ” dedi. 

Anma etkinliğinin konuşmacıları arasında CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba ile Süleyman Çelebi, AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği) Başkanı Yunus Akdaş, Gazeteci Vahap Munyar, Milli Eğitim eski bakanlarından Metin Emiroğlu, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş ve Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun katıldığı geceye Aslanoğlu’nun ailesi de geniş katılım gösterdi.

“Bütün Siyasetçilerin Aslanoğlu’nu Örnek Alması Gerekiyor”

Mevlüt Aslanoğlu’nun siyaseti ideoloji saplantılı değil, hizmet endeksli yaptığını vurgulayan AKP Malatya Milletvekili Ömer  Faruk  Öz; “Bu ülkede yaşayan 76 milyon insan birbirimize saygı duyarak yaşamalıyız. Bunu niçin söylüyorum, Mevlüt Aslanoğlu’da böyle bir insandı. Abimiz gönül insanıydı. Hizmet olunca Mevlüt Abi orada olurdu. Bütün siyasetçilerin; gerek kendi partimdeki arkadaşlarımın gerekse diğer partideki arkadaşlarımın Mevlüt Aslanoğlu’nu örnek alması gerekiyor. Aslanoğlu, en sıkıntılı konularda bile kendine ait üslubu ile her şeyi hallederdi. Bu ülkenin Mevlüt abi gibilerine ihtiyacı var. Ak Parti grubunda 313 kişiyiz. En az 250 kişisinden şunu duydum. Hemşehrin çok değerli bir insandı ve bana gelip baş sağlığı dilediler. Bu ne kadar güzel bir şey. İktidar muhalefet birbirimizi kırmadan eleştiri yapacağız gerektiğinde de takdir edeceğiz. Mevlüt Abimiz bunu çok güzel yapıyordu”  sözlerini ifade etti.

"Aslanoğlu’nu Türkiye’de Unutmayacak”

Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nu her zaman içimizde yaşatacağız diyen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, “Avcılar Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi ona vefa borcumuz var. Mevlüt Aslanoğlu adına Avcılar Yeşilkent’te bir okul yapılacak, adı da Ferit Mevlüt Aslanoğlu olacak. Bunun sözünü Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’den aldık. Onu hep yaşatacağız. Ben abimi kaybettim. Bu üzüntüyü hiçbir zaman yaşamadım. Onu unutmadık, unutmayacağız Türkiye’de unutmayacak” dedi.

“Babam Birleştirici Bir İnsandı”

Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu, yoğun programından dolayı anma etkinliğe katılamayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yazısını okuduktan sonra babasıyla olan anılarını anlattı. Aslanoğlu, “Babam gücünü koşuşturmadan alıyordu. Birçok rahatsızlıklar geçirdi fakat bu rahatsızlıkları koşuşturması sayesinde yendi. Babamın cenazesinde her dinden her mezhepten kişiler bizi yalnız bırakmadı. Biz gördük ki babam birleştiriciydi. Cenazesinde de bunu bize gösterdi” dedi.        

Program sonrasında anma gecesine katılan konuşmacılara Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız