SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Suat Kozluklu

Mevlüt Abimizdi O Bizim

A- A+ PAYLAŞ

Suat KOZLUKLU

Hayat ve ölüm ikiz kardeş… Kötü haberleri duymamak, duysam da anlamamak için büyümek istemezdim çoğu zaman. Hep çocuk kalsaydım keşke diyorum bazen. Ama olmuyor...!

Kara haber bir kez daha TEZ duyulmuştu... Oysa yürekler yanıyordu SOMA da... Bu yanan ateş içinde Mevlüt abimizin ölüm haberini almak tüm sevenleri gibi beni de adeta yıktı...Oysa hep tıkalı olsun kulaklarım, bu haberleri duymayayım isterdim. Ama olmuyor...!

Gazeteci abim İsmet Yalvaç, Mevlüt abimizin vefat haberini verdi. Kalp krizi geçirmiş ve aniden yummuş gözlerini. Bir anda çekip gitmiş aramızdan bir daha dönmemek üzere. Bilseydim böyle olacağını arayıp sormazmıydım, sık sık konuşmazmıydım. İşte böyle… Ertelediklerimiz, aramadıklarımız, sonraya bıraktıklarımız boğazımızda düğüm oluyor bazen. Hayat yüzleştirmek isterse bir şeylerle kaçışı pek mümkün değil ne yazık ki. Olmadık bir zamanda, tepeden inme sarsıyor böyle.

Yüreğimin bir parçası tatlı hatıralarla sessizce çekip gitti... Malatyaspor'da yöneticilik yaptığım dönemde Mevlüt abi de CHP'nin Malatya milletvekiliydi ve bende 'bu güzel insanı' bu vesile ile tanıdım... Malatya sevdalısı Mevlüt abimiz Malatyaspor'un ne zaman başı dara düşse oradaydı... Yanlış anlamayın sadece Malatyaspor için değil, en ücra köydeki bir vatandaşın derdi de olsa koşardı Mevlüt abi. Telefonu hiç susmazdı, gecesini gündüzüne katan Mevlüt abiye bir keresinde "gece kaçta yatıyorsun abi" diye sormuştum. O da kendine has uslubuyla "Sayın Kozluklu Mevlüt Aslanoğlu uyumaz arada göz kapaklarını kapatır o kadar" diyip beni çok güldürmüştü.

Hikmet abiyi( Tanrıverdi) aradım sesi zaten acı haberi aldığını ele veriyordu. Ben birşey demeden o dedi; "Suat, Mevlüt abinde bırakıp gitti bizi"... Sustuk kaldık...Kelimeler çıkmaz olmuştu. Derken, 'çok özel bir insandı' dedi Hikmet abi ve başladı ağlamaklı ses tonuyla duygularını dile getirmeye... "Malatyanın babasıydı" diyordu Hikmet abi, Malatyaspor'da yaptıklarının unutulmaması gerektiğinin de altını çiziyordu... Gece hastanede bir umutla güzel haber beklemişti... Uykusuzdu çok yormadım kendisini hüzün içinde kapattık telefonu...

Vefat Hakk’ın emri. Baş göz üzerine...

Hayatın hep aynı akışta süreceğini düşünüyoruz ama ölüm hak. Boşuna yalan dünya dememişler… Yaşarken kıymet bilmek lazım…

Güzel insan Mevlüt Aslanoğlu abimizi kaybettik...Ruhu şad olsun.

(Bu yazı 20 Mart 2014'te malatyahaber.com'da yayınlanmıştır)