SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevlüt Aslanoğlu'nu Kaybettik

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:56:35
Mevlüt Aslanoğlu'nu Kaybettik
A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili hemşehrimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu vefat etti. İstanbul Avcılar'daki evinde gece yarısından sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan Aslanoğlu'nun kurtarılamadığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; TBMM Genel Kurul çalışmalarına ara verilmesinden sonra İstanbul'a giden CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece yarısından sonra 00.50 sıralarında Avcılar Denizköşkler Mahallesi'ndeki evinde kalp krizi geçirdi. Çağrılan ambulansla Özel Avcılar Hospital'a kaldırılan Aslanoğlu'nun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hastanede açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli,  “Bütün gün çok çalışan bir milletvekilimizdi. Bugün de çok yoğun bir gün geçirmiş. Soma’ya da çok üzülmüş. Ve sürekli de Soma’dan haber alıyormuş. Hem üzüntü yaşayıp hem de koşturması olmuş. Akşam istirahate çekilince de durumu fena oluyor. Ambulansla geldiğinde çok yapacak bir şey yokmuş."dedi.

Aslanoğlu'nun cenazesinin Ataköy 5. Kısım'daki Ömer Duruk Camii'nde Cumartesi günü öğle namazından sonr kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

AĞBABA: 'HERKESİN ABİSİ MEVLÜT ABİM'

Mevlüt Aslanoğlu’nun vefatından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi twitter üzerinden üzüntü ve acılarını bildiren masajlar yayınladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Malatya'lıların abisi Mevlüt Aslanoğlu bu gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Cumartesi günü kaldırılıyor. Allah rahmet etsin. En büyük Malatya'lı sana ölüm yakışmadı! Allah rahmet etsin herkesin abisi Mevlüt Abi'm” mesajını yayınladı. 

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz de, Aslanoğlu'nun vefat haberini Malatya'da aldı. Öz, Aslanoğlu'nun vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Malatya için çok büyük kayıp. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Aslanoğlu'nun vefat haberini, büyük oğlunun mezuniyet töreni için gittiği New York'a indikten hemen sonra malatyahaber.com'dan öğrenen AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aslanoğlu'nun vefatından derin bir üzüntü duyduğunu bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise, mesajında Malatyalılara başsağlığı diledi. Çelebi mesajında “Canım kardeşim, dostum, arkadaşım, CHP' nin emektarı, İstanbul Milletvekilimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybettik. Acımız büyük. İstanbul'da sokakları adım adım arşınladığımız Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun ailesine,hemşerilerine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır dilerim” dedi. 

MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, attığı tweette "Aynı bölgeden seçilmiştik.Saygı duyduğum bir kişiydi.Çalışkan ve vefalıydı.Mekanı cennet olsun.Mevlüt Aslanoğlu'nu hep hayırla anacağım."dedi.

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "İstanbul Milletvekilimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu, Mevlüt Baba'yı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağolsun." tweetiyle başsağlığı diledi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür de, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kalp krizi nedeni ile vefat eden Mevlüt Aslanoğlu Ağabey'e Allah'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim.Mekanı cennet olsun. CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu mecliste tanıdığım güzel insanlardan biriydi;Allah bugünün hürmetine cennetine koysun inşallah çok üzüldüm."dedi.

CHP'nin aslen Malatyalı olan Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise, tweetinde "Abimiz,yoldaşımız İstanbul Mv Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybettik..acımız büyük ..Tüm örgütümüzün başı sağolsun..." sözleriyle başsağlığı dileklerini bildirdi.

MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR?

Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 1 Şubat 1952'de Malatya Arapgir'de doğdu. 

Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirdi.

Garanti Bankası'nda Müfettiş, Şube Müdürü, Krediler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Ekonomi Dergileri tarafından "Yılın Bankacısı" ödülüne layık görüldü.

22. dönem (2002-2007) ve 23. Dönem (2007-2011) Cumhuriyet Halk Partisi’nden Malatya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptı. 

Malatya Milletvekili olarak görev yaptığı 9 yıllık süreden sonra 2011 yılı Haziran ayında yapılan 24. Dönem milletvekili genel seçimlerinde CHP’den İstanbul 3. Bölge’den Milletvekili adayı olarak gösterildi ve kazandı. Aslanoğlu toplamda 12 yıl süreyle TBMM’de Malatya ve İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. 

Aslanoğlu son 3 yıldan bu yana kanser tedavisi görüyordu. Ancak yaşamını yitirmesine yol açan olay ise gece yarısı geçirdiği kalp krizi oldu. 

Aslanoğlu biri kız iki çocuk babasıydı.

HABER: malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr (ÖZEL)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız