SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevsimin İlk Karı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya mevsimin ilk karı bugün yağdı. Bir doğu şehri olan ve genelde kasım veya aralık aylarında yılın ilk karı düşen Malatya'ya 5 Ocak sabahından itibaren kar yağmaya başladı. Bu arada, belediye kar mücadelesi için 50 ekip oluşturduğunu açıkladı.

İLK KAR..
Vatandaşlar, "Genelde kasım veya aralık aylarında ilk kar yağardı. Bu kış sezonunda ilk karı Ocak ayında gördük" diyerek, Malatya'nın bu yıl kurak geçtiğini dile getirdiler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının Cumartesi gününe kadar devam edeceğini açıklamışlardı. Müdürlükten Perşembe günü aşağıdaki açıklama yapılmıştı:

"İlimiz yarından (5 Ocak Cuma) itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecektir. Yarın İlimizde görülecek hafif kar yağışının Cumartesi günü kesilmesinin ardından sıcaklıkların 4-6 derece düşerek mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir.

Beklenen kar yağışı ve sonrasında görülecek kuvvetli dona karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."

BELEDİYENİN KAR MÜCADELESİ..
Bu arada, Malatya Belediyesi'nin kar mücadelesi ile ilgili olarak Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"..İlimize kış mevsiminin ilk karının yağmasıyla birlikte, daha önceden oluşturulan ve geçtiğimiz günlerde de karla mücadele için gerekli hazırlıkları gözden geçiren Malatya Belediyesi Karla Mücadele Merkezi de çalışmalarına başladı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından oluşturulan Karla Mücadele Merkezinin, Kurban Bayramı öncesinde toplanarak, karla mücadele için yapılan ve yapılacak hazırlıkları gözden geçirdiği belirtildi.

Açıklamada, kış mevsiminin ilk kar yağışıyla birlikte Karla Mücadele Merkezinin bir durum değerlendirmesi yapmak üzere tekrar, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim Başkanlığında; Yol Asfalt İşleri, Temizlik İşleri, Zabıta, MASKİ, Kent Trafik ve Makine İkmal Müdürleri ile Esenlik Şirketi Temizlik İşleri Müdürünün katılımıyla 5 Ocak Cuma günü saat 09.00’da bir toplantı daha düzenlediği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Karla Mücadele Merkezi tarafından gerçekleştirilen toplantıda yapılacak kar temizleme ve tuzlama çalışmaları ile ilgili hazırlıkların ele alındığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

“Belediyemiz Karla Mücadele Merkezi tarafından, Kurban Bayramı öncesinde yapılan değerlendirme toplantısında, kış mevsiminde herhangi bir sorunla karşılaşmamak için kar temizleme ve tuzlama çalışmaları ile ilgili hazırlıklar gözden geçirilerek gerekli tedbirler önceden alındı.

İlimize kış mevsiminin ilk karının yağmasıyla birlikte de Karla Mücadele Merkezi bir kez daha toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Kar temizleme ve tuzlama ekipleri şehir merkezinde sürekli hareket halinde olup, 24 saat görev yapacaklar.

Şu anda yaklaşık 500 personelden oluşan 20 tuzlama ve 30 kar temizleme ekibi tarafından çalışmalara başlanmış olup, özellikle tuzlama ekipleri tarafından buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları devam ediyor.”.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız