SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevsimin İlkleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya, Nemrut Dağı'na gitmek üzere 2009'un ilk turistleri geldi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesi ile Malatya'nın Pütürge ilçesi sınarları arasında bulunan ve dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'na gitmek üzere gelen 5 kişilik turist, Malatya güzergahından Nemrut Dağı'na gönderildi.

Nemrut Dağı'nda bulunan İl Özel İdaresi'ne ait Güneş Motel'in organizesi ile her gün saat 12,00'de Valilik binası arkasındaki Turizm Danışma Bürosu'nda toplanan turistler buradan minibüsle Malatya Pütürge güzergahından Nemrut Dağı'na götürülüyor.

Turist Rehberi Kemal Anıl, Fransız olan ve İstanbul Şişli'de özel bir ilköğretim okulunda Fransızca öğretmenliği yapan Severine Vincent ile Gwen Becourt isimli bayan öğretmenler ile Alman olan 3 turist olmak üzere 5 turistin Nemrut Dağı'na tur organizesinde gönderildiğini belirtti.

Fransızca öğretmenliği yapan Severine Vincent ile Gwen Becourt, Malatya'nın misafirperverliğini duymaları ve Malatya üzerinden daha kısa sürede Nemrut Dağı'na ulaşılması nedeniyle bu güzergahı tercih ettiklerini söylediler.

Turist Rehberi Kemal Anıl, gelen 5 yabancı turistin, 2009 yılında Nemrut Dağı'na giden ilk turistler olduklarını söyledi.

Nemrut Dağı'nda kar bulunması nedeniyle mevsim gereği bu yıl bugüne kadar Malatya üzerinden yabancı turist gitmediği hatırlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız