SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevsimlik İşçileri Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:34:01
Mevsimlik İşçileri Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’daki ziyaretleri kapsamında Yeşilyurt ilçesindeki köylere giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tarladaki kayısı yetiştiricileri ile mevsimlik işçileri ziyaret etti.
 
Tarlada çalışan mevsimlik işçilerle uzun süre sohbet eden Milletvekili Ağbaba, işçilerin sorunlarını da dinledi.
 
Ziyaretleri sonrası bir açıklamada bulunan Ağbaba, yıllardır yanlış izlenen politikalar nedeniyle kayısı tutsa da, tutmasa da Malatyalıların üzüldüğünü savundu.
Kayısının mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Ağbaba, şunları kaydetti:
 
"Malatya maalesef kayısı tutsa da üzülüyor, tutmasa da üzülüyor. Çünkü yıllardır yanlış politikalar izleniyor. Dünyadaki kayısı tüketiminin yüzde 80’ini tek başına karşılayan bir kent ama bu yüksek orana rağmen Malatya hak ettiği önemi, hak ettiği desteği hükümetten alamadı. Ben meclis kürsüsünden de yüksek sesle söyledim; 'çaya, fındığa, üzüme destek veren hükümet, mutlaka kayısıya da destek vermelidir' dedim. Seçim programımızda kayısı üreticisine mutlaka sezon başında düşük faizli veya maliyetine bir borç verilmeli, kayısının hasat sonunda geri istenmeli dedik. Biz sadaka istemedik, biz bağış istemiyoruz. Sadece 'Devlet bize borç para versin' diyoruz. Ama maalesef bu konuda çok geç kalındı. Devlet bu işe mutlaka el atmalıdır."
 
Ağbaba, kayısıyla ilgili gerekli adımların atılmasını beklediklerini ifade ederek, "Bir taraftan kayısı bahçelerini geziyorum; 20-30 işçi çalıştıranlar var ve işçi parasını nasıl vereceklerini bilemiyorlar. Abartmadan söylüyorum işçi ücretiyle, kayısının satış fiyatı şu anda başa baş aynı. Gübreyi bırakın, ilacı bırakın, emeği bırakın Malatya kötü bir dönem geçiriyor. Afet gibi bir durum var. Kayısı var ama kayısının kilosu işçi parasını kurtaracak seviyede değil. Biz bunun giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mutlaka önümüzdeki günlerde ciddi adımlar atılmalıdır. Çünkü olay tahmin edildiğinden daha da ciddidir. Bu nedenle gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" dedi. Milletvekili Ağbaba’ya ziyaretlerinde, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer de eşlik etti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız