SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevsimliklere Çadırkent

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, mevsimlik gezici tarım işçilerine yönelik çadırkent projesi ihale edildi. Merkez Sütlüce, merkez Orduzu ve merkez Bağtepe'de kurulması planlanan çadırkentte, özellikle kayısı işçilerinin barınması sağlanacak.

"İl Özel İdaresi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "24.03.2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2010/6 sayılı Başbakanlık genelgesine istinaden, 'mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi eylem planı' çerçevesince kurumumuzca oluşturulan çalışma komisyonu ile proje çalışmalarına başlanmıştır. Projemiz Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edilmiş ve 2010 yılı için 1 milyon 164 bin TL ödenek sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

"İl Milli Emlak Müdürlüğü ile istişare edilmiş ve işgali ya da sorunu olmayan hazine arazileri değerlendirilmiştir. Yoğun olarak mevsimlik işçi çalıştırılan köylerimizin merkez noktalarındaki hazineye ait taşınmazlar özellikle araştırılmıştır" denilen açıklamada, ulaşım ve yolculuk güvenliği, su, elektrik, arazi yapısı, yola yakınlık gibi pek çok yönden değerlendirmeler yapılmasından sonra merkez Sütlüce, merkez Orduzu ve merkez Bağtepe'de çadırkent kurulmasına karar verildiği açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız