SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevsimsel Değişikliklere Dikkat..!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:08
Mevsimsel Değişikliklere Dikkat..!
A- A+ PAYLAŞ

Mevsimsel değişiklikler nedeniyle son günlerde üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğü bildirildi. 

Malatya Üniversal Hastanesi İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Dr. Doğu Karahan, solunum yolu hastalıklarının artması üzerine yaptığı açıklamada, "Bronşit ve astımı olanlarda enfeksiyon daha çabuk gelişiyor ve iyileşmeleri de daha uzun sürüyor. Enfeksiyonların çoğunluğu viral enfeksiyonlar şeklinde. Viral olduğu için de antibiyotikler alınamıyor. Son yıllarda gördüğümüz, gribal enfeksiyonların çabuk geçmemesidir" dedi.

Mevsimsel değişiklikler nedeniyle üst ve alt solunum yolu hastalıklarına yakalanmamak için önerilerde de bulunan Uzman Dr. Karahan, "Sıcaktan soğuk ortama geçecekleri zaman daha sıkı giyinmeleri gerekiyor. Çok soğuk ve sıcak sıvı tüketmek yerine ılık sıvı tüketilmeli. Özellikle suyu ılık ve serin olarak tüketmeleri gerekiyor. Sıcaktan soğuklara geçince vatandaşlarımızın elbiselerini kalın giymeleri gerekiyor. İnsanlarımız toplumda ve kalabalık yerlerde de daha az kalsınlar" şeklinde konuştu.

"Doktora gidince verilen ilaçları yeterince kullanmayanlar, hastalıkları devam edenler, olmadı başka doktora gideyim demeyip, ilaçları bitene kadar devam etmeleri gerekiyor" diyen Karahan, bu mevsimde bol sebze ve meyve ile C vitamini alınmasını önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız