SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mevsimsel Grip Öldürüyor'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Badur, mevsimsel grip aşısının önemine işaret ederek, ''Neden insanlar kuş ya da domuz gribi denince panikliyor da, mevsimsel grip denince önemsemiyorlar anlamak mümkün değil. Çünkü mevsimsel grip domuz ve kuş gribinden daha fazla ölüme yol açan bir hastalık'' dedi.

Sağlık Bakanlığı Aşı Danışma Kurulu üyesi, Türkiye'de influenza virüsü konusunda inceleme yapan 2 referans laboratuvarından biri olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji Laboratuvarı'nın sorumlusu olan Prof. Dr. Selim Badur, Türkiye'de ilk kez mevsimsel grip aşısının bu yıl Ağustosta piyasaya verildiğini belirtti.

Grip aşısı üreticilerinin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile anlaşmaları nedeniyle grip aşısı üretimini hızlandırdığını kaydeden Badur, bu firmaların 15 Temmuzda mevsimsel grip aşısı üretimini tamamlayıp domuz gribi aşısına yöneldiğini anlattı.

Dünya Sağlık Örgütünün önerileri doğrultusunda Sağlık Bakanlığının 65 yaşın üzerindekilerle kronik hastalığı olanların mevsimsel gribe karşı ücretsiz aşılanması kararı aldığını hatırlatan Badur, Avrupa'da bu gruptakilerin mevsimsel gribe karşı aşılanma oranının yüzde 80 olmasına karşın, Türkiye'de yüzde 9-10'lar civarında bulunduğunu belirtti. Geri kalan yüzde 90'lık kesimin ya böyle bir uygulamadan haberi olmadığını ya da konuyu önemsemediğini belirten Badur, bu durumun sağlık çalışanları ve hekimlerin bu konuda yeterli bilgiye sahip olmamasından kaynaklandığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız