SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevsimsiz Çiçekler!.

0
Güncellendi - 2016-10-17 02:46:46
Mevsimsiz Çiçekler!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde havaların mevsim normallerinin üzerince seyretmesi nedeniyle bazı ağaçlar çiçek açtı.

Doğanşehir ilçesinde Özer Yücel isimi vatandaşa ait elma bahçesindeki ağaçlar çiçek açtı. Yıllardır bahçeye baktığını ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen Özer, meyve toplarken ağacın çiçek açtığını fark ettiğini ifade etti.

Bahçeyi ziyaret eden İlçe Tarım Müdürü Şerif Çetintaş ise olayın mevsimsel olduğunu, bu dönemlerde hava basıncının değişme kaydetmesi sonucu bu tür çiçeklenmelerin olabileceğini belirtti. Çetintaş, “En büyük etken ağacın kendi özelliklerinden ya da gece gündüz arasındaki sıcaklık farkından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Doğanşehir Elma Üreticileri Başkanı İmam Tuncel de, Doğanşehir’de son zamanlarda çeşitli ağaçların mevsimi olmadığı halde çiçek açtığını belirterek, Doğanşehir’de iklimin değiştiğini ve eskiden yetişmeyen meyvelerin yetişmeye başladığını söyledi.

iha

DOĞANŞEHİR'DE ELMA AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI. (ŞÜKRÜ SAĞLAM/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız