SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevzu Dershane Olunca..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:34:59
Mevzu Dershane Olunca..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ve dershanelerin kapatılmasını öngören yasa taslağının medyaya sızdırılması üzerine Fethullah Gülen Cemaati ile AKP Hükümeti arasında yeniden alevlenen dershane tartışması konusunda yaptığı açıklamada, ‘Dershaneleri doğuran şartlar ortadan kaldırılmadan dershaneler kapatılmamalıdır’ dedi. 

Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Bugün Gazetesi’nin bugünkü (17 Kasım) nüshasında yer alan ‘Fakirlerin Fırsatı’ başlıklı habere göre, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, dershanelerin fakir öğrencilerin üniversiteyi kazanması konusunda önemli fırsatlar sunduğunu ileri sürerek şöyle konuştu: “Bu eğitim kurumları fakir öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor. Bu öğrenciler dershaneler sayesinde üniversiteyi kazanıyor” diye konuştu. 

Kendisi de milletvekili olmadan önce aktif dershanecilik yapan, milletvekili olduktan sonra ise derhanedeki hisselerini ortaklarına devreden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Bugün Gazetesi’nin deyimi ile ‘dershanelerin kapatılmasına tepki gösterirken’, bu tepkisini kendi çocukları üzerinden örnekleyerek “Çocuklarım için takviye ya da özel ders yöntemlerine başvurmak zorunda kalırım” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Şahin, şayet dershanelerin kapatılması konusunda kesin bir karar alınacaksa, kapatılmanın bir sürece yayılarak gerçekleştirilmesini istedi ve “Geçiş süreci de aceleye getirilmemelidir” vurgusunu yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız