SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mevzuata Aykırı Yapılamaz'

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Nemrut Dağı ile ilgili tartışmalara yanıt verdi. Sodan, tamamen Adıyaman'a ait olan Nemrut Dağı'nın planlanan bütün işleri için ise ödenek aldıklarını sözlerine ekledi.

Vali Sodan, "Nemrut Dağı Adıyaman sınırları içerisinde yer almaktadır. Ancak Milli Park sınırlarının bir kısmı Malatya sınırları içerisinde kalmaktadır. Bundan dolayı 1. Derece arkeolojik SİT alanı olarak ve Nemrut Dağı Ören Yeri olarak bilinen mekan tamamen Adıyaman sınırları içerisinde yer almakta ve bu konu Danıştay üyelerince yerinde müşahede edilerek yargı kararına bağlanmıştır. Malatya tarafında, Malatya Valiliği'nce bir yol yapıldığı ve bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 500 bin TL ödenek alındığı ifade edilerek, Adıyaman'ın herhangi bir girişimde bulunmadığı ifade edilmektedir. Adıyaman tarafından iki yolla Nemrut Dağı'na çıkılmaktadır. Karadut Yolu ve Kral Yolu. Karadut Yolunun tamamı kilitli parke olup, rahat ulaşılabilir durumdadır."dedi.

2 MİLYON TL HARCANDI.

Karadut Köyü geçişi 2 milyon TL ödenek harcanarak yeniden yapıldığını belirten Vali Sodan, sözlerine şöyle devam etti; "Kral Yolunun ise projelendirme çalışmalarının bitmesinden hemen sonra ihale edilerek iyileştirme yapılacaktır. Bu her iki yol için 2008'den bu güne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yeterli ödenek sağlanmıştır. Nemrut Dağı Kral Yolu ödeneği hazır olup, ihalesi yapılmak üzeredir. Nemrut Dağı tarihi eserleri için her türlü çaba ve gayret gösterilmektedir. Adıyaman Milletvekillerimiz ve Valiliğimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapmış olup; Bu sağlanan ödenekler de Milletvekillerimizin büyük destekleri olmuştur. Nemrut Dağı Restorasyon Kriterleri belirlenmiş bu konuda yeterli ödenek sağlanarak, harcamaya devam edilmektedir. Yeni Kale restorasyon ihalesi yapılmıştır. Nemrut Dağında herhangi bir işlem ve tesis yapılması Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun iznine tabidir. Mevzuata aykırı olarak herhangi bir şey yapılamaz dedi.

'SUÇ DUYURUSU YAPILDI'

Vali Sodan, "Nemrut Dağı Koruma Geliştirme Programı çerçevesinde öngörülen Nemrut Dağı Malatya ve Adıyaman Girişine birer adet hizmet evi yapılması planlanmıştır. Bu her iki tarafta yer alan hizmet evinin inşaatı hızla devam etmektedir. Adıyaman tarafında yapılan hizmetevi toplam 2000 metrekaredir. Nemrut Dağı Türkiye'de Dünya Kültür Mirasına Kayıtlı 9 yerden biridir. Buranın korunması, kollanması, muhafaza edilmesi, gelecek kuşaklara aktarılması adına yapılması gereken ne varsa yapılmıştır ve yapılacaktır. Zira bu manada, Malatya sınırları içerisinde ancak Milli Park sınırlarında bulunan yanlış bir müdahale ile ilgili olarak yapılmış olan bir tespit neticesinde ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli işlem yapılmıştır. Adıyaman ili genel olarak 2007 yılından 2011 yılına kadar çeşitli kalemlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gereken ödeneği sağlamış ve Adıyaman Turizminin geliştirilmesi için kullanmaktadır" ifadelerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız