SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydan 45 Derece

A- A+ PAYLAŞ

Hava sıcaklıkları yurt genelinde artarken, Malatya'da sıcaklık eski belediye binasının bulunduğu meydandaki termometre tarafından Perşembe günü saat 14.30 sıralarında 45 derece olarak ölçüldü.

BASRA SICAKLARI..
Bu arada Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hafta sonu için meteorolojik uyarıda bulundu.

Cumartesi ve Paza günü ülkenin güney, iç ve doğu kesimleri Basra Alçak Basınç Merkezi kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Özellikle İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son yılların ekstrem (rekor) sıcaklıklar yaşanacağı ifade edildi.

Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimleri hafta sonunda Basra alçak basınç merkezi kaynaklı sıcak hava dalgası etkili olacak. İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekstrem (rekor) sıcaklık değerleri yaşanacağı tahmin ediliyor. 31 Temmuz Cumartesi günü Güneydoğu Anadolu bölgesinde hava sıcaklığının Diyarbakır’da 44, Batman’da 45 derece, ülkenin iç kesimlerinde ise Afyonkarahisar’da 39, Niğde’de ise 38 derece olması beklendiği açıklandı.

Hava sıcaklığının 1 Ağustos 2010 Pazar günü ise iç bölgelerde bulunan Ankara’da 41, Afyonkarahisar’da 38, Niğde’de 39, Kırıkkale’de 41, Konya’da 40, Karaman’da 41, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Şanlıurfa’da ve Batman’da 44 derece olması bekleniyor.

Yetkililer hafta sonu beklenen sıcaklıkların bu illerde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde ve ekstrem (rekor) değerler civarında sıcaklıkların yaşanacağının tahmin edildiğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız