SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydan Genişleyecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki meydan düzenlemesine Ziraat Bankası da şube binasının yerini vererek destek sağlayacak.

Malatya Belediyesi'nin eski binasını yıkarak meydan düzenlemesi yaptığı şehir merkezindeki çalışmalara Ziraat Bankası Özel İşlem Şubesi (eski Emlakbank) binasının da yıkılması ile ilgili çalışması olumlu geçiyor. Yıkılması istenen Ziraat Bankası Özel İşlem Şubesi'nde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ile Genel Müdür Can Akın Çağlar, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır birlikte incelemede bulundular.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, meydan düzenlemesi nedeniyle yıkılması gereken Ziraat Bankası Şubesi için daha önceden Ziraat Bankası yöneticileri ile Ankara'da görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, "Ziraat Bankası'nın bu yerinin yıkılması için bu çalışmayı takip ediyorduk" dedi.

Çakır ise "Buranın bir meydana dönüşmesi için Ziraat Bankası'nı kalkması gerekiyor. Burayı meydan olarak vatandaşlarımıza kazandıracağız. Sayın vekillerimiz ile birlikte Ziraat bankası genel Müdürünü ziyaret ederek, kendilerini Malatya'ya davet ettik. Bazı tekliflerimiz oldu. bir ön protokol imzalayacağız. Kendilerine bir yer teklif edeceğiz. Bağımsız kurumlarını değer tespitinde ne çıkarsa, çalışmalar yapıldı, bizim önerilerimiz de var, onların bakışıyla ön protokol ile son noktayı koymuş olacağız. 2011 Mart ayında çalışmayı bitirmeyi planlıyoruz. Yıkımı için 1 yıl çalışmalar sürebilir. Kiracıların sorunu da bankanın sorunu" diye konuştu.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "Malatyalı işadamları ile ne tür işbirliği yaparız diye gelmiştik. Gelmişken uzun bir süredir gündemimizde olan şubeyi görmek istedik. Şehrin kazanımlarına yönelik ne varsa bunu yaparız. Konuyu yönetim kuruluna götüreceğiz. Kamu bankacılığının getirdiği bazı yasal zorunluluklar var. Ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ise "konuyu değerlendirme aşamasındayız. Önümüzde olan bu konuyu da değerlendirmek amacındayız. Hep birlikte değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

BAŞKANI ZİYARET..
Bu arada Ziraat Bankası heyetinin Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yaptıkları ziyarete ilişkin belediye basın bülteni de şöyle:

"Eski belediye binası yanındaki Ziraat Bankası şubesinin Belediye’ye devri konusunda geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya Milletvekilleri ile birlikte Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü nezdinde başlattığı girişimler, olumlu neticeler vermeye başladı.

25 Kasım Perşembe günü eski belediye binası yanındaki Ziraat Bankası şubesinde yapılan incelemelerin ardından, belediye tarafından bankaya önerilen merkez bankası yanındaki arsada da incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerden sonra Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, Genel Müdür Can Akın Çağlar ve beraberindeki heyet, milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konu ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eski Belediye binası yanındaki Ziraat Bankası binası yerinin kamuya kazandırılması amacıyla Genel Müdürlük nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirterek, ”Mevcut binanın kaldırılması ve karşılığında bir yer önerisinde bulunduk. Bu vesileyle Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanımız, Genel Müdürümüz ve ekibi Malatya’dalar. Sanırım bu teklifimizi değerlendirecekler. Teklifimiz olumlu karşılanır, uygun bulunursa banka binasının yerinin de meydan olarak düzenlenmesi gerçekleşmiş olacak” dedi.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ise Malatya’ya çok değer verdiklerini belirterek, Malatya’nın Gaziantep, Konya ve Kayseri gibi bölgesel bir çekim merkezi olmasını arzu ettiklerini söyledi. Malatya’ya tam kadro gelmelerinin sebebinin bu olduğunu belirten Karslı, Belediye’nin teklifini değerlendireceklerini kaydetti.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da Belediye tarafından Malatya’nın güzelleşmesine yönelik böyle güzel çalışmalardan ötürü memnuniyetini dile getirerek, ”şehrin genişletilmesine, meydan alanlarına yönelik talebi yerinde görmek amacıyla buradayız. Ziraat Bankası olarak biz Anadolunun kalkınmasına çok önem veren bir bankayız. Malatya da bu anlamda çok önem verdiğimiz, çok daha yakın çalışma gayreti içerisinde olacağımız bir il. Şehrin güzelleşmesine bizde finansal anlamda destek verebilirsek kendimizi çok mutlu hissedeceğiz” şeklinde konuştu.

Malatya’nın doğunun cazibe merkezi olmaya aday bir il olduğunu söyleyen milletvekili Öznur Çalık ise, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve milletvekilleri ile birlikte geçtiğimiz yıl Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek binanın devri talebinde bulunduklarını, bu taleplerinin yerine getirilmesi noktasında Malatya’ya yapılan ziyaretten dolayı misafir heyete teşekkür etti.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Banka Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdüre kayısı kristali ile kuru kayısı hediye ederken, Ziraat Bankası heyeti de Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a özel işlemeli bir vazo hediye ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız