SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meydan' İftarları Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:36:25
'Meydan' İftarları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir İlçesi ile başlatmış olduğu ‘Çarşı İftarı’ programlarına Darende ilçesi ile devam etti.  

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Darende’de düzenlenen iftar yemeğine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra; Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, daire başkanları ve Darende protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Darende ilçe meydanında düzenlenen iftar programında, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir günde böyle güzel bir meydanda hep beraber iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek günlerimizin huzurlu, sağlıklı geçmesini Cenab-ı Allahtan diliyorum” dedi.

Böyle kalabalık bir ortamda iftar etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, “Ramazan ayı birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Malatya’dan gelerek bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Büyükşehir olduktan sonra her zaman ve her konuda yanımızda oldular. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak, Malatya merkezde olduğu gibi ilçelerimizde de vatandaşlarımızla bir arada olmak, beraber iftar etmek istedik. Her gün bir mahallede 1000 kişilik iftar verilmekte. Ayrıca iftar sonrası Aspuzuda Ramazan Gecelerinde farklı farklı programlar düzenlenmektedir. Merkezde düzenlenen bu etkinliklerin ilçelerimizde de devam etmesini arzu ettik ve bu sene ilçelerimizde “Çarşı İftarı” programları ile hemşerilerimizle bir araya geliyoruz.  

Ramazanlar bizler için özel aylar, bu ayları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Birliğimiz ve beraberliğimiz adına, dostluk, kardeşlik, komşuluk ve akrabalık ilişkileri anlamında çok önemli fırsatlar veriyor bizlere. Birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz.  Tüm İslam coğrafyasında yaşanan bu sıkıntıların ülkemizde yaşanmamasının temelinde dayanışmamız, komşularımızı gözetmemiz, yetimi, kimsesizi, yaşlıları gözetmemiz yatıyor. Bu güzel geleneklerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Bugün sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah bizleri daha güzel ramazanlarda buluşturur” dedi. 

Darende ilçe merkezinde kurulan ‘Çarşı İftarı’ programında iftar öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi ekibi de bir konser verdi.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NİN İFTARI..

Bu arada Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Meydan İftarları bu kez Özalper Mahallesindeki Rabia Parkında hizmet verdi. Dört ayrı mahalleden gelen 2000’e yakın vatandaş aynı anda iftar yaptı. 

Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubuna bağlı tiyatrocuların Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle mahalleleri dolaşıp vatandaşları meydan iftarına davet etmeleriyle başlayan etkinliğe Özalper, Samanlı, Abdulgaffar ve Şeyhbayman Mahallelerinden 2000’e yakın vatandaş katıldı.

Hafız Ahmet Tayyar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Battalgazi Merkez Vaizi Şemsettin Karcı “ Ramazan Okulu “ konulu sohbet gerçekleştirdi. Sancaktar İlahi Grubunun gönülleri feth eden ilahileri, Neyzen Ercan Erol’un ney dinletisinden sonra Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi.

Meydan İftarlarına dört ayrı mahalleden her yaştan vatandaşın katılarak birlikte iftar yapmasının Ramazan ayının ruhuna yakışan görüntülerin ortaya çıkmasını sağladığını ifade eden Başkan Polat, “ Rabia parkında huzur ve güven içerisinde oruç açtığımız için Allah’a şükürler olsun. Ramazan rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır, kendi nefsimizi hesaba çekerek Rabbimize ne kadar fazla yaklaşabiliriz onun düşüncesi olduğumuz çok güzel günlerden geçiyoruz ve hep birlikte olup aynı masada karşılıklı ekmeğimizi paylaşarak orucumuzu açıyoruz” dedi.

Başkan Polat, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği Ramazan ayından ne kadar daha fazla istifade edebiliriz bunun gayreti, azmi ve çabası içindeyiz.Meydan iftarlarının gayesi ve çabası da aslında budur, geçen yıl beş olan sokak iftarlarını bu sene 10’a çıkardık.Rabia Parkında verdiğimiz iftar davetimize katılan tüm mahalle sakinlerine, 4 mahallemizin muhtarlarına içten teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

Rabia Parkında düzenlenen iftara katılan binlerce mahalleli ezanla birlikte dualarla iftarlarını yaptı.

KULUNCAK'TA..

Kuluncak Belediyesi "Kuluncak İftarda buluşuyor" kapsamında sosyal belediyecilik anlayışı ile  Ramazan ayı boyunca, farklı mahalleler de iftar yemeği vermeye devam ediyor. Sultanlı, İlisuluk ve Kızılhisar mahallelerinde düzenlenen iftar buluşmasına vatandaşların ilgisi yoğun olurken , Belediye Başkanı  Mehmet Boyraz,  vatandaşlarla birlikte okunan ezan akabinde ve yapılan duaların  ardından iftarlarını açtı. İftar programında konuşan Başkan Boyraz  "Birlik, beraberlik ve bütünleşmeyi sağlama mahalle sakinleri arası muhabbeti artırmak insanlardaki kin ve nefret duygularını köreltmek ve karşılıklı yardımlaşma duygusunu geliştirmek anlamında önemli iftarlardır.Allah oruçlarımızı kabul etsin"  dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız