SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydan Tribün Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatya Spor’un, play-off vizesini aldığı maçın oynandığı İnönü Stadı “ceza” nedeniyle taraftarlarına kapalıydı. Bunun üzerine taraftar grupları, Hükümet Meydanı’nda, İsmet İnönü Anıtı’nın yanında toplanarak, meydan yanındaki bir binanın üstünden yayın yapan LED ekrandan, yerel televizyon kanallarının naklen yayınladığı Yeni Malatyaspor- Gebzespor maçını büyük bir heyecanla izlediler.

Yeni Malatya Spor’un, son haftalarda yakaladığı seri galibiyetler, takımın play-off iddiasını her geçen gün artırmıştı. 2 hafta önce Malatya’da oynanan ve ev sahibi Yeni Malatya’nın 1-0 galip geldiği Bandırmaspor maçında büyük sevinç yaşayan yüzlerce fanatik taraftar, maçın bitim düdüğüyle birlikte tribünlerden sahaya inip sevinç gösterisi yaparken, bu durum takımlarına pahalıya maloldu. PFDK, bu görüntüler nedeniyle Yeni Malatya’ya 1 maçı seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza ise, Yeni Malatya’nın bu sezon kendi sahasında oynayacağı son maç olan ve aynı zamanda play-off vizesini alacağı Gebzespor maçında infaz edilecekti. Coşkuyu taraftarlarıyla yaşamak isteyen kulüp, Tahkim Kurulu'na itiraz etti, ancak bu itirazı reddedildi.

İnönü Stadı’nda maçı, sadece protokol mensupları, her iki takımın yöneticilerı ve görevliler seyrettiler. Ancak maç, bazı yerel televizyonlardan naklen yayınlanıyordu. Hükümet Meydanı’na cepheli binalardan birinin çatı katında kurulu olan ve bir reklam firmasına ait olan dev LED ekrandan, bu naklen yayının gösterileceğini öğrenen taraftar grupları, Hükümet Meydanı’nda, İsmet İnönü anıtının önünde toplanarak maçı izlemeye başladılar. İki golün sevincini, İskenderun’dan gelecek haberi beklerkenki gerilimi bu meydanda yaşadılar. Maçların bitimi ve Yeni Malatya Spor’un play-off vizesini elde etmesinin ardından taraftarlar, İnönü Stadı’na önüne giderek takıma tezahüratta bulunup, staddan ayrılan kafilenin otobüsünün önünde sevinç gösterileri yaptılar.

FOTOĞRAFLAR: Yaşar KARAASLAN- Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız