SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydana Çadır

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Filistin'e destek için dayanışma çadırı kuruldu.

Malatya Belediyesi'nin yıkılan binası alanına kurulan çadırla ilgili bilgi veren Meşale Derneği yönetim kurulu üyesi Kazım Kayan, sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile açılan çadırda ilgili bilgi verip, İHH Vakfı'nca "Rotamız Filistin Yükümüz Özgürlük" kampanyasıyla Filistin'e İsrail ablukasını kırmaya giden insani yardım gemisi Mavi Marmara'da bulunan aktivistlerle beraber Malatya'dan katılan Ramazan Kayan, Arif Polat ve Mehmet Tunç serbest bırakılıncaya kadar açık tutulacağı belirtti. Ayrıca, İstanbul'dan kafileye dahil olan Hüseyin Oruç'un da Malatyalı olduğu öğrenildi.

Kazım Kayan, "Filistin ve Erdemliler Dayanışması" adıyla kurulan çadırı, Malatya'daki çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşunun ortaklaşa organize ettiğini ifade ederek, çadırın Filistin'le ilgili gelişmelerden kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve Filistin halkıyla dayanışma amacıyla kurulduğunu vurguladı.

Malatyalı olan Araştırmacı - Yazar, İHH Yüksek istişare kurulu üyesi Ramazan Kayan'ın İsrail tarafından insani yardım gemisinden alınarak tutuklanan aktivistler arasında olduğu öğrenildiğini ve akıbeti konusunda ayrıntılı bilgi bilmediklerini aktardı.

Bu arada, Malatya'dan bir grup gönüllünün Gaziantep iline gittiği ve orada 34 ilden toplanan diğer gönüllülerle beraber Suriye sınırına hareket edecekleri belirtildi. Gönüllülerin oradan Golan Tepelerine ve oradan da yürüyerek İsrail sınırına gidecekleri kaydedildi.

Gönüllü grubun, İsrail tarafından insani yardım gemisinden alınarak tutuklanan ve yaralı olan aktivistlerin serbest bırakılması ve el konulan yardım gemilerinin iadesi için bu girişimde bulunacakları belirtilirken, bu eylemin tutuklu ve yaralıların serbest bırakılması ile el konulan yardım gemilerinin iadesinin sağlanmasına kadar devam edeceği vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız