SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydana Yapılan İftar Çadırıymış..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki meydana gece yapılan inşaatın "İftar Çadırı" için olduğu bildirildi. Belediye, bu yıl iftar çadırının çarşı üzerine, Dini kitap fuarının da belediye arkasında açılacağını açıkladı.

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI..
Belediyeden, Ramazan ayı dolayısıyla açılacak İftar Çadırı ve Dini Yayın Fuarı ile ilgili şu bülten yayınlandı:

"Malatya Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında kurulan İftar Çadırı, Ramazan ayının ilk günü olan 5 Ekim Çarşamba günü hizmete açılacak.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, her yıl Soykan Parkı’nda kurulan iftar çadırının, Yeni Cami Çevre Düzenlemesi çalışmaları nedeniyle sadece bu yıl için İnönü Kapalı Çarşısı üzerine taşındığı belirtildi.

Her akşam 1500 vatandaşımıza iftar yemeği dağıtılacak olan iftar çadırında, iftar yemeğinden sonra kültürel-dini sohbetler, şair ve yazarların imza günleri düzenlenecek, tasavvuf musikisi konserleri, mehteran gösterileri gerçekleştirilecek, meddah ve Hacıvat-Karagöz oyunları sahneye konulacak.

Açıklamada, iftar çadırının kurulmasının amacının Ramazan ayında yardıma muhtaç insanlara sıcak bir iftar yemeği sunmak, iftar vaktinde evlerine yetişemeyen ya da yoğun işlerinden dolayı evlerine gidemeyen vatandaşlara iftar yemeği konusunda yardımcı olmak, öğrencilere Ramazan ayında sıcak ve kaliteli yemeklerle iftar imkanı yaratmak olduğu belirtilerek, iftar çadırının aynı zamanda zengin-yoksul dayanışmasına ve yardımlaşmasına ortam hazırladığı kaydedildi.

İftar çadırındaki iftar yemeklerine ve kültür-sanat etkinliklerine ayrım yapılmaksızın herkesin katılabileceği belirtilen açıklamada, iftar yemeği masraflarının önemli bir bölümünün hayırsever kurum ve kişiler tarafından karşılandığı ifade edildi ve iftar yemeği vermek isteyen hayırseverlerin Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş’nin 323 85 45 numaralı telefonuna başvurabileceği vurgulandı.

DİNİ YAYIN FUARI..
Her yıl iftar çadırı ile birlikte kurulan Dini Yayınlar Fuarı da 5 Ekim Çarşamba günü açılacak. Bu yıl 16. sı açılacak olan Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı, belediye binası arkasındaki otoparkta kurulacak.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 16. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı’na 16 firmanın katılacağı belirtilirken, Fuarın her gün 10.00 – 22.30 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacağı bildirildi. Ayrıca okuyucuların fuarda yeni çıkan kitaplar ile diğer nitelikli yayınları takip etme ve indirim kampanyaları ile uygun fiyata kitap ve yayınları satınalma imkanı bulabilecekleri kaydedildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız