SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydanda Çocuk Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

Okul Öncesi Eğitim Şenliği başladı. Okul öncesi eğitim şenliğinin başlaması dolayısıyla ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra anıttan İnönü Kapalı Çarşısı üzerine kadar davul- zurna eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

İnönü Kapalı Çarşı üzerinde başlayan şenlik nedeniyle bir tören düzenlendi. 3 gün sürecek olan şenlikte Okul Öncesi eğitim kurumları tarafından açılan stantlarda kermes düzenlendi. Kermeste elde edilecek olan gelirin 91 Bin Dev Öğrenci Projesine aktarılacağı bildirildi.

Okul Öncesi Eğitim Şenliğinin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz," Okul öncesi eğitimin büyük önemi bulunmaktadır. Uzmanlarında belirttikleri gibi okul öncesi eğitim çağındaki çocukların kişisel ve zihinsel gelişimlerinin yüzde 70'i bu yaşlarda sağlayabiliyorlar. Ayrıca okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklar sosyalleşmekte ve normal eğitimlerde, okul öncesi eğitim görmüş olanların daha başarılı oldukları ortaya çıkmaktadır. Devletler ve Milletler her geçen gün eğitime daha büyük önem vermektedirler. İşadamlarımıza ve hayırseverlere çağrımız anne veya eşlerinin adına anasınıfı yaptırabilirler" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'ta törendeki konuşmasında, "Okul öncesi eğitim şenliğinin 3.sünü düzenliyoruz. Şenlikteki amacımız insanlarımıza okul öncesi eğitime ilgilerini arttırmak. Ülkemizde okul öncesi eğitim seviyesi yüzde 25 dolayındadır. İlimizde de bu oranı yakalamış durumdayız. Bunu yeterli görmüyoruz ve artırmak için çaba gösteriyoruz. Hedefimiz ilimizde okul öncesi eğitim çağındaki 28 bin 900 çocuğu okul öncesi eğitim kurumlarında eğitmektir" dedi.

Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı törende konuşmaların ardından stantlar gezildi. Vali Daşöz, stantlarda sergilenen gıda kermeslerinden para ödeyerek aldığı yiyecekleri çevresindekilerle birlikte yerken, çocuklara da ücret ödeyerek aldığı şekerlemelerden dağıttı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız