SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydanda Sergi

A- A+ PAYLAŞ

Eski belediye binasının bulunduğu meydanda, Ebru Yarışması'na katılan eserlerin yeraldığı sergi törenle açıldı, eserleri dereceye giren sanatçılara da ödülleri verildi.

Belediye'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi Sanat merkezi tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Güllerin Efendisi” adlı Ebru Sergisi ile “Kutlu Doğum” konulu Ebru Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.

19 Nisan Salı günü Eski Belediye Binasının bulunduğu meydanda yeri düzenlenen Törene Vali Doç.Dr. Mehmet Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Fatih Güven, Abuzer Kabakaş, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vakıf-dernek-oda başkanları, muhtarlar, Ebru Yarışması Jüri Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Jüri Üyesi Barutçugil: Bugün hayatımın çok özel günlerinden birini yaşıyorum…

Sergi açılışı ve Ödül Töreni öncesi bir konuşma yapan Ebru Yarışması Jüri Üyesi Hikmet Barutçugil, Malatya’da bulunmaktan dolayı son dere mutlu olduğunu belirterek, “Bugün hayatımın çok özel günlerinden birini yaşıyorum. 1973 yılında ebru sanatı ile tanıştığımız zaman kimse bu sanat hakkında bir bilgi sahibi değildi, ebru sanatçılarını birer öcü gibi görüyorlardı.

Ama bugünlere geldiğimizde geleneksel sanat dallarına verilen önemin giderek arttığını görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Malatya Belediyesi tarafından açılan Sanat Merkezi bunun en güzel göstergelerinden biri.

Geleneksel sanat dallarına gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çakır: Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında birçok program düzenliyoruz…

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da yaptığı konuşmada, Malatya Belediyesi olarak kültür sanat etkinlikleri kapsamında birçok program düzenlediklerini belirterek, düzenlenen Ebru Sergisi ve Ebru Yarışması Ödül Töreninin bu programlardan biri olduğunu söyledi.

Malatya Belediyesi Sanat Merkezi bünyesinde 17 ayrı branşta yaklaşık 700 kişiye kurs verildiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Belediyemiz Sanat Merkezi bünyesinde verilen kurslarımızdan biri de ebru kursudur. Bu kursumuza katılan 20 çocuk ve 20 yetişkin olmak üzere toplam 40 öğrencimize hocalarımız tarafından ebru sanatı ile ilgili eğitim verilmektedir. Bugün bu kursiyerlerimizin 3 ay sonunda ortaya çıkardıkları eserler sergileniyor” dedi.

Başkan Çakır, Ebru Sergisi ve Ebru Yarışması Ödül Töreninin Kutlu Doğum Haftası içerisinde yapılmasının da ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, “Kültür değerlerimizi ancak yaşatarak gelecek kuşaklara aktarabiliriz. Malatya Belediyesi olarak bu değerlerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, Sanat Merkezi bünyesinde düzenlenen kurslar ile bugün burada gerçekleştirilen sergi ve ödül töreni de bunun en güzel örneklerinden biridir.

Bu nedenle hocalarımıza, kursiyerlerimize, düzenlenen yarışmaya katılan yarışmacılarımıza ve yarışma jüri üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Saran: Sanat dallarına gereken önemin verilmesini diliyorum..

Vali Doç.Dr. Mehmet Ulvi Saran ise yaptığı konuşmada, sanatın toplumumuzun geçmişiyle geleceğini birleştiren, geçmişten aldığı gücü geleceğe taşıyan çok önemli bir alan olduğunu belirterek, Türkiye’nin yakın zamana kadar kendi özünden kaynaklanan, kendi ilham kaynaklarını besleyen sanat dallarında gereken ağırlığı ve faaliyeti yürütememiş olduğunu söyledi.

Vali Saran, “Uzun zamandan beri ihmal edilen geleneksel sanat dallarındaki faaliyetlerimiz son zamanlarda artıyor. Bu toprakların ve bu toprakların sahip olduğu kültür ve medeniyet havzasının ilhamını ve ruhunu yansıtan sanat dallarına mutlaka layıkıyla ve gereği kadar önem vermek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde insanımızı temel hususiyetleriyle, milletimizin değer birikimini geleceğe yansıtan bir nesil yetiştirme şansımız olmayacaktır.

Özellikle gençlerimizin, yeni nesillerimizin toplumumuzun bu değer birikimlerini yansıtan sanat dallarına karşı özel bir önem vermeleri gerekiyor. Belediyemizin öncülüğünü yapmış olduğu faaliyetler bunu gösteriyor. Bugün nihayetinde açacağımız sergi de bunlardan birisi. Bundan sonra özümüzle bağlantılı, kültürümüzle, tarihi mirasımızla bağlantılı sanat dallarına gereken önemin verilmesini diliyorum” dedi.

Ebru Yarışması Ödül Töreni…

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum” adlı Ebru Yarışması sonucunda dereceye giren ebru sanatçılarına ödülleri verildi.

Yarışma sonunda dereceye girenler:
1- İbrahim Karaköse
2- Asiye Türkyılmaz
3- Mustafa Küçüktepe

Mansiyon – Belgin Yıldız

Ebru Yarışması Ödül Töreninin ardından “Güllerin Efendisi” konulu Ebru Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından törene katılan misafirlerce sergi gezildi.

Öte yandan Vali Doç.Dr. Mehmet Ulvi Saran ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ebru kursu öğrencileri tarafından ebru işlenmiş birer kravat hediye edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız