SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydanda Suriye Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:03:47
Meydanda Suriye Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “Fotoğraflarla Suriye Gerçeği” adlı sergi açıldı. 

Soykan Meydanı’nda Meşale Derneği ve Anadolu Öğrenci Birliği işbirliğiyle düzenlenen sergiyle ilgili basın açıklaması yapan Anadolu Öğrenci Birliği Sözcüsü Murat Çınar, “Fotoğraflarla Suriye Gerçeği adlı sergimiz 2 gün boyunca açık kalacak. Suriye’nin onurlu direnişini selamlamak ve sahiplenmek için bugün buradayız. Dualarımız ve fiili yardımlarımızla yanlarında olduğumuz kardeşlerimize yine yanlarında olduğumuzu ve sonuna kadar yanlarında olacağımızı çok daha gür bir sesle duyurmak için burada toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Çınar, “100 binden fazla Suriyeli kardeşimiz Esed rejiminin mermileri ve bombalarıyla can verdi. Milyonlarca mülteci ve 250 binden fazla kayıp ve tutuklu var. Özgürlük ve adalet mücadelesi 3. Yılına girerken, kardeşlerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan sizleri, Suriye halkı ile sürekli dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Çınar, daha sonra özetle şunları söyledi:

”Unutmayalım ki Suriye'de yaşanan olayların çözümü Birleşmiş Milletler'den değil birleşmiş yürekler"den geçer. Tek isteğimiz Özgür bir Suriye. Özgür bir Ortadoğu ve Özgür bir Kudüs’tür. Sorumluluk sahibi herkesi, Suriye halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya ve özellikle de zalim Esed rejimine göstermek için, zulme karşı bu onurlu direnişi desteklemeye davet ediyor, küresel güçlerin kirli çıkar, oyun ve hesaplarının boşa çıkacağına, Suriye halkının en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağına, barışın ve adaletin egemen olduğu bir Suriye’nin kurulacağına olan inancımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız