SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydandaki Binaların Yıkım İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-12-01 06:03:40
Meydandaki Binaların Yıkım İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Eski belediye meydanında bulunan Ziraat Bankası binası ile diğer yapıların yıkılması için açtığı ‘Hurda karşılığı yıkım ihalesi’ gerçekleştirildi. 180 bin TL muhammen bedel belirlenen ihaleye 5 firma katıldı. İhale esnasında bir firma çekilirken, ihaleyi 180 bin 500 TL teklif veren Esatoğlu Turizm Petrol İnş. Gıda. Tc. Anonim Şirketi aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, eski belediye meydanında bulunan yapılan yıkımı için ihale yaptı. Encümen Toplantı salonunda açık teklif usulü ile yapılan ihaleye ilk etapta 5 firma katıldı. 54 bin TL geçici teminat, 180 bin TL muhammen bedel belirlenen ihalede Esatoğlu Anonim Şirketi, 500 lira artışla 180 bin 500 TL teklif verdi.  Teklifin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından onaylanması durumunda imzalanacak sözleşmenin ardından yer tesliminden itibaren 15 gün içinde yıkımın gerçekleştirileceği kaydedildi.

Kapalı tribün kısmının korunup ‘Millet Bahçesi’ne dahil edilmesine yönelik kamuoyunun taleplerini hiçe sayıp ‘meşaleli-kutlamalı’ törenle İnönü Stadyumu’nu yıkan, trilyonluk ışıklandırma sisteminin yıkılması görüntüleriyle bir kez daha eleştirilerin hedefine oturan Hacı Uğur Polat Başkanlığındaki Malatya Büyükşehir Belediyesi, itirazlara rağmen Malatya şehir merkezi denilince ilk akla gelen noktalardan biri olan Eski Belediye Meydanında kalan son yapıyı da yıkmaya hazırlanıyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ali (5 yıl önce)
    İhale usulsuz 180 binlik ne var ki orada iki kepçe darbesine bakar..ziraat binası bence tarihi bir bins kesinlikle yıkılmamalı ama cahillere laf anlatmak fünyanın en zor işi 1950 li fotoğraflarına bakın bu binayı görürsünüz taş yapımı değerli..ALLAH ISLAH ETSİN..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ihalede belediye 180 bin TL vermiyor. İhaleyi alan yüklenici firma alacağı hurda karşılığında belediyeye bu parayı ödüyor. Cahillik!?!?!?!?!?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Bir an önce yıkıma başlanılmalı. Çevreyolu ve Meydanı Olmuyan Ender Şehirlerdeniz... ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    hacı başkan'ın icraatlarını sevmesem de bu konuda onu destekliyorum. ziraat bankası ve esenliğe sit alanı muamelesi yapılmasın. bir an önce yıkılıp üstü yeşil alanı bol meydan, altı da avm'lerdeki gibi kapalı oto park yapılırsa harika olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Karacan (5 yıl önce)
    Anladık malatyahaber.com yöneticileri! muhalif bir yayın anlayışınız var ve bu durum bir çok kere biz "yandaşların" hoşuna da gitmiyor değil ama bu haber koskoca bir fiyasko. Malatya şehir merkezindeki tarihselliği, kişiliği ve estetiği olmayan 2 kıytırık binanın yıkılmasını sanki Ulucamii yıkılıyormuş gibi haber yapmak hiç şık değil. Ayrıca Güler Hazar yorumlarını yaptığı haberlere sokuşturmasın. Açsın kendisine bir sütun istediği muhalif yorumu-köşe yazısını yazsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsar (5 yıl önce)
    Meydanin altina 2-31000-1500 kapasiteli kapali otopark yapilirsa Malatya´nin park ve trafik sorununun cözülecegini yetkililerin karar vericilerin bilmesi gerekli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya arkadaş sen bu bölgenin her yerinde su çıktığını zemin etüdü yeterli olmadığını Kapalı Çarşı yapılırken yıllarca cikan su nedeniyle inşaatın geciktiğini bu bölgede yapılacak yer altında otopark inşaatının sağlıklı olmadığı ni bilmiyorsun belli ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal (5 yıl önce)
    Daha 2 sene olmadı yan tarafa trilyonlar harcanıp Ziraat katılım bankası açıldı.Yazık değil mi ?Günah değil mi?Şimdi yıkılıyor o zaman yapmadaydınız bankayı bu kamu zararı umarım bir gün sebep olanlara rücu eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Musallat (5 yıl önce)
    Bir an önce yapılsa bari
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (5 yıl önce)
    aceleniz ne hemen binayı yıkmak için acilen ihale yapıyorsunuz başka şeyler için aylarca ihale yapılmaz neden polatın aday gösterilmediği zamana denk geliyor aday gösterilmeyen belediye başkanları neden böyle yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mazlum (5 yıl önce)
    Vay yıkım ekibi tarihe geçti desenize Bu nasıl ihale muhammen 180 bin 5 firma giriyor ve sadece 500 TL artırımla ihale bir firmada kalıyor. Yazıklar olsun o ihaleye girip 500 TL artırım yapamayan firmalara İhaleye girip 500 TL artırım yapacak gücü olmayan bu firmaları Malatya halkı kesinlikle öğrenmeli
    0
    0
    Yanıtla