SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meyve Suyu Meyvenin Kendisinden Yararlı Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

FRANSIZ bilim adamları tarafından yürütülen bir araştırma, meyve sularının kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığını önlemede meyvenin kendisinden daha etkili olduğunu ortaya koydu. Montpellier Üniversitesi’nın çalışmasına göre elma ve siyah üzümde bulunan “fenol” adlı madde bu meyvelerin taze sıkılmış sularında daha yoğun bir şekilde açığa çıkıyor. Bu maddenin antioksidan etkisi ise kolestorelün düşürülmesine yardım ederek kalbi ve damarları koruyor. Denek farelerle yürütülen araştırmada her farenin, günde üç elma ya da dört bardak elma suyu; üç salkım siyah üzüm ya da dört bardak siyah üzüm suyu tüketen 70 kiloluk bir insan kadar, bu meyve ve sularından tüketmesi sağlandı. Bir başka grubaysa sadece su verildi. İşte araştırmanın şaşırtan sonuçları:

Elma ve siyah üzümlerdeki fenol oranı birbirine neredeyse eşit olarak hesaplandı ancak siyah üzüm suyunda bu oranın 2.5 kat fazla olduğu tespit edildi.

* Su yerine meyve suyu ya da meyve tüketenlerin kolesterol seviyesi düşük çıktı.

* Vücuda kan pompalayan ana atar damarda yağ birikiminin daha az olduğu görüldü.

* Felç ve kalp hastalığına yol açan damar tıkanıklığı riskinin meyve sularıyla düştüğü gözlemlendi.

* En iyi etkiyi siyah üzüm suyu verdi. Ardından siyah üzüm, elma suyu ve elmanın kendisi gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız