SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meyve Suyu Tesisi Kuruyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:37:12
'Meyve Suyu Tesisi Kuruyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnş. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 20 Milyon TL değerinde, 65 dönüm alana, meyve suyu entegre tesisi için yer tahsisi yapılarak çalışmalar başlatıldı. 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Belediyemiz, kendi iştiraki olan Esenlik İmar İnş. ve Tic. Ltd. Şti. bünyesinde, ülke ve bölge ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan tarım ürünleri konusunda dev bir yatırıma imza atıyor. Sanayi ürünleri arasında hak ettiği yeri alması gereken ve ilimizin önemli gelir kaynaklarından biri olan öz sermayemiz kayısıya önemli çözümler üretmek için, 20 Milyon TL değerinde, 65 dönüm alana, meyve suyu entegre tesisi için yer tahsisi yapıldı. Yer tahsisinin ardından çalışmalarımız başladı” dedi.

Yapılan alt ve üst yapı çalışmaları sayesinde şehrin en az 50 yıllık geleceğine yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Çakır; ‘Şehrimizin değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmalarının yanında, sosyal ve kültürel anlamda da büyük projeleri gerçekleştirdik. Malatya’nın bugününe ve geleceğine yönelik yatırım ve hizmetlerimiz devam ediyor. Bunlarla birlikte ilimizde doğrudan 50 bin ailenin geçimini sağladıkları kayısımızın sanayileşmesi adına bir süreden beri çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen veriler ile Meyve suyu konsantre fabrikamızı kuruyoruz’ dedi. 

Malatya’ya, büyükşehir statüsünü almayı hak ettirecek projelere imza attıklarını ifade eden Çakır; ‘Temel amacımız Malatya’lı vatandaşlarımızın ekonomik kazancına doğrudan katkılar sunan projeleri hayata geçirmektir. Özellikle bugüne kadar yeterli değeri görmeyen kayısımızın, köylerimizde, kırsal kesimlerimizde kayısı üretimi ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız açısından ciddi bir gelir kapısı olması için atacağımız bu önemli adım bizleri heyecanlandırıyor, gururlandırıyor’ şeklinde konuştu. 

Şehir ve bölge halkının kalkınması için ticari anlamda bölgesinin potansiyelini her alanda değerlendirmek ve harekete geçirmek hedefinde olduklarını ifade eden Başkan Çakır; ‘Kurulacak bu fabrikada ilimiz ve bölge tarımında oldukça önemli bir üretim kapasitesi olan kayısı, elma, üzüm, şeftali, vişne üretiminden elde edilen ürünler değerlendirilecek. Özellikle kayısıda kuru olarak işlenemeyen (dolu yarası, çilli, kalibresi küçük, vs.) ürünlerin ekonomik değeri artacak. Ayrıca bu tesis sayesinde kayısıda don olayının yaşandığı yıllarda, salçalık domates, biber gibi ürünlerin çiftçilere ekimi yaptırılarak alternatifli ürün üretimi teşvik edilecek, bu ürünler de kurulacak olan Esenlik Meyve Suyu Konsantre Tesisi’nde işlenecek’ dedi. 

Malatya’da kurulacak meyve suyu konsantre ve salça üretim fabrikasının, Malatya’lı ve bölgede, kayısı ve diğer tarım ürünleri üreticilerine yapacağı katkılardan bahseden Başkan Çakır, bu proje ile vatandaşa yapılacak ekonomik desteğin bununla sınırlı kalmayacağını, bir çok sektörün bu gelişmeden etkilenerek esnafın da kazançlı çıkacağını hatırlattı.  Nakliyeden kasa üreticisine, ilaç sektöründen zirai alet sektörüne, elde edilen ürünlerin perakende satışları için paketlemede karton kullanımında doğacak ihtiyaçtan ötürü kutu ve karton üretim sektörüne varıncaya kadar birçok alanda kalkınmanın yaşanacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız