SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meyveciliğe Destek

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:40:04
Meyveciliğe Destek
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında verdikleri hibe desteğinin 81 bin TL tutarında olduğunu açıkladı.

ÇİLEK ÜRETİMİNE 10 BİN TL DESTEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 2015 yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgide; “Meyveciliğin ilimizde geliştirilmesi için başlatılan proje kapsamında 2015 sonbahar döneminde Doğanyol İlçemizde 6 ve Pütürge İlçemizde 1 üreticimize toplam 42 bin 500 adet Albion çeşidi çilek fidesi getirtilerek 8,5 dekar alanda dikimi yapılmıştır.  Ayrıca 4,5 dekar alandaki basınçlı sulama sistemine de yüzde 50 oranında katkı verilmiştir. Çilek fidelerine kurumumuz tarafından 7 bin 440 TL, basınçlı sulama sistemine ise 3 bin 370 TL olmak üzere toplamda 10 bin 810 TL maddi destek sağlanmıştır” dedi. 

85 ÜRETİCİYE CEVİZ VE BADEM FİDANI DAĞITILDI

Selvi şu bilgileri de verdi, “Yine 2015 sonbahar döneminde İlimiz Akçadağ, Darende, Hekimhan, Kale, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt İlçelerimizden yaklaşık 35 üreticimize 3 bin 500 adet Chandler, Fernor, Franquette, Fernette, Şebin, Bilecik ceviz çeşitleriyle 220 dekar alanda kapama ceviz bahçesi tesis edilmesi sağlanarak üreticilerimize 26 bin 250 TL maddi destek verilmiştir. Arapgir, Darende, Hekimhan, Kale ve Yazıhan İlçelerimizdeki yaklaşık 50 üreticilerimize 6 bin 200 Adet Ferragnes ve Ferraduel Badem fidanı dağıtılarak yaklaşık 250 dekar alanda kapama badem bahçesinin tesis edilmesi sağlanarak 17 bin TL destekleme yapılmıştır.” 

ÇİLEK, BADEM VE CEVİZ İÇİN 81 BİN TL DESTEK

Fidan ve fide desteklemelerinin yanı sıra Badem ve Ceviz Bahçesi tesislerine de desteklemelerde bulunduklarını kaydeden Selvi, “Akçadağ Aydınlar Mahallesinden 1 üreticimize 25 dekar alanda kapama ceviz bahçesi, Esenli Mahallesinde 1 üreticimize 15 dekar alanda kapama badem bahçesi ve Yazıhan Kömüşhan Mahallesinden 1 üreticimize 6,5 dekar kapama ceviz bahçesi tesis edilmiş ve 3 üreticimize basınçlı sulama sistemi ve fidan alımı desteği de sağlanmıştır. Bu tesislerin yüzde 50 sine tekabül eden rakam 27.000 TL’dir. Aynı kapsamda Kale İlçemizden 1 üreticimize 5 dekar alanda kapama kiraz bahçesi tesis edilmiş ve yarısı kurumumuz tarafından finanse edilmiştir. Tüm bu çalışmaların geneline bakıldığında, 2015 yılı Sonbahar döneminde Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen Çilek fidesi, Meyve Fidanı ve kapama ceviz ile badem bahçeleri projeleri için üreticilerimize yaklaşık 81 bin TL maddi destek sağlanmıştır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız