SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezar Başında Anma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu (Hamido) mezarı başında anıldı.

17 Nisan 1978 tarihinde evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu, gelini ve iki torunu ile birlikte öldürülen Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu için merkez Bulgurlu köyündeki mezarı başında düzenlenen anma programına, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan, Fatih Güven, AKP eski il başkanı, Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP Gençlik kolları başkanı Mehmet Acar, Fendoğlu Ailesi, bazı şirket genel müdürleri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen duaların ardından konuşan Hamido'nun yeğeni Mehmet Fendoğlu, ilkini Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın geçen yıl başlattığı mezarı başındaki anma programından çok mutlu olduklarını belirterek, "Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Hamit Fendoğlu'nun, Malatya'nın yetiştirmiş olduğu ender şahsiyetlerden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Hamit Fendoğlu'nu Malatyalıların unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Düzenlenen anma programı sonrasında şerbet ikram edildi.

ÖZ'ÜN MESAJI..
Bu arada AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Fendoğlu ve yakınlarının ölüm yıldönümü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun bombalı bir saldırı sonucu, gelini ve torunuyla birlikte şehit edilişinin 33. Yıl dönümünü büyük bir hüzünle idrak etmekteyiz.

Başta Malatyalı hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimiz bu yiğit evladını hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacaktır da. Bütün derdi milletine hizmet etmek olan, haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, milletinin gönlünde; “Bir Yiğit, Bir Kahraman” olarak ebediyete kadar hayırla yâd edilecek olan nam-ı diğer HAMİDO’yu rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.

Karanlık Eller tarafından milletimizin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine yapılan bu menfur hadiseyi bir kez daha lanetliyor, bu tür hadiselerin bir daha vuku bulmamasını diliyorum. Mekânları Cennet Olsun…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız