SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezar Nakilleri Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:25
Mezar Nakilleri Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

8 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde olacak Güney Kuşak Yolu'nun güzergahı üzerinde bulunduğu için Kuyuönü Mezarlığı'nın bir bölümündeki mezarların Şehir Mezarlığı'na nakli çalışmalarına ilişkin hazırlıklarda son safhaya gelindiği, mezar nakillerine başlanacağı bildirildi. Bu arada, 2 bin 500'ün üzerinde mezarın nakil işlemine tabi tutulacağı, daha önce yapılan duyurular nedeniyle buradaki yaklaşık 700 mezarda yatanların yakınlarının belediyeye başvurduğu öğrenildi.

Kuyuönü Mezarlığı'nın özellikle Derme Kanalı güneyindeki bölümünü etkileyen mezar nakli işlemiyle ilgili, mezarların numaralanması, görüntülenmesi işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Nakledilecek mezarlara numara verildiği, ayrıca nakledilecek bölümün boya ve şeritlerle işaretlendiği, burada yakınlarının mezarı bulunanların, mezarlıktaki İrtibat Bürosu'na başvurarak, mezar numarası ile kayıtlarını yaptıracakları, nakil sırası geldiğinde bir gün önce kendilerinin haberdar edileceği, iş makineleriyle üstü sıyrılacak olan mezarların, cenazelerin bulunduğu bölümünün işçiler tarafından kazılacağı,  cenaze sahiplerinin yanı sıra din görevlisi, muhtar ve diğer yetkililerin de huzurunda açılarak, kemiklerin Şehir Mezarlığı'ndaki yeni yerlerine nakledileceği belirtildi.

Şehir Mezarlığı'nın hizmete girdiği 1989 yılından sonra cenaze defnine izin verilmeyen Kuyuönü Mezarlığı'ndaki mezarların sahipsiz de olsa Şehir Mezarlığı'ndaki müstakil mezarlara nakledileceği ifade edildi. Şehir Mezarlığı'nda, Kuyuönü'nden nakledilecek çocuk mezarları için ayrı, yetişkin mezarları için de ayrı bir yerin tahsis edildiği bildirildi. 

Kuyuönü Mezarlığı'nda nakledilecek olan mezarların hepsinin numaralanmış haliyle detaylı olarak görüntülendiği, aynı numaralarla Şehir Mezarlığı'nda defin yapılacağı, nakil işlemleri sırasında başvuramayan ya da hazır bulunamayanların, daha sonra görüntülerden yararlanarak mezarlarının yeni yerini bulabilecekleri de ifade ediliyor.

Nakledilecek olan mezar sahipleri, mezarlık içerisindeki yerleştirilen prefabrik irtibat bürosuna bizzat giderek veya Şehir Mezarlığı’nın 336 14 41- 336 14 43 numaralı telefonları ile Kuyuönü Mezarlığı içerisindeki İrtibat Bürosunun 0538 493 44 12- 0534 839 32 77 numaralı telefonlarını arayarak detaylı bilgi alabilecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız