SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezar Nakillerinde Sona Doğru

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:42
Mezar Nakillerinde Sona Doğru
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuyuönü Mezarlığı'ndan Güney Kuşak Yolu güzergahında kalan 2 bin 533 mezarın Şehir Mezarlığı'na taşıma ve nakil işlemleri devam ediyor. Mart ayında başlayan mezar nakil işlemleri kapsamında bugüne kadar 2 bin 180 mezarın naklinin yapıldığı bildirildi.

Mezar nakillerine ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, taşınması planlanan 2 bin 560 mezardan bugüne kadar 2 bin 180 tanesi nakledildi.  Bu mezarlardan 2 bin 138 adedi, Malatya Şehir Mezarlığına, 42 tanesi de 7'si il dışı olmak üzere Malatya’nın çeşitli ilçelerindeki mezarlıklara taşındı. İl dışına gönderilen 7 mezardan 4’ü İstanbul’a, 1’er tane mezarın da Sivas, Adıyaman ve Ankara’ya gönderildi.

Yaklaşık 500 mezar kaldı

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, Kuyuönü mezarlığında kanalın üst tarafındaki mezar nakil işlemlerinin tamamen bitirildiğini ve kanalın altındaki kısımda bulunan yaklaşık 450-500 adet mezarın da, istinat duvarlarının yıkılmasının ardından taşınacağını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün mezar nakilleri için duvarların yıkımına başladığı kaydedildi. Yetkililer ayrıca taşınan mezarlar arasında bin 600 tanesinde mezar baş taşı bulunmadığını, bu mezarların yakınlarının da taşıma işlemine iştirak etmediğini açıkladı.

KROKİ: Kuyuönü Mezarlığı'nda, Güney Kuşak Yolu nedeniyle taşınmakta olan mezarların bulunduğu bölüm (sarı renkle taranmış olan)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız