SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezara Uzanan Çirkin El!..

A- A+ PAYLAŞ

ATV’nin “Muhabir” adlı programında yayınlanan “cinci” baskını Malatya’da gerçekleştirildi. Büyü yaptırmak isteyen vatandaş hüviyetindeki muhabirlere “Kefen Büyüsü” yapacağını söyleyen, 10 günlük cenazenin bulunduğu mezarı açtırıp, kefen parçası alacağını belirterek pazarlık yapan ve bu “iğrenç” olayı da gerçekleştiren “cinci”, açtırdığı mezardan kefen parçasını alırken polis tarafından suçüstü yakalandı ve tutuklandı.

İHBAR ÜZERİNE..
malatyahaber.com’un da yayıncılarından olan Suat Kozluklu’nun yönetimindeki “Muhabir” program ekibine Ankara’dan giden bir ihbarda, Malatya’da “Ahmet Hoca” diye bilinen birinin, büyü yaptırmak-bozdurmak için akla hayale gelmeyecek işler yaptığı, “Kefen Büyüsü” diye bir büyü yaptığının da bilindiği bildirildi. İhbara göre, bu şahıs 10 gün önce defnedilmiş cenazenin bulunduğu mezarı “adamları” aracılığıyla gizlice açtırıyor, cesedin çene bağı ile kefeninden bir parçayı alıp, bunun üzerine yazdıklarıyla, büyü yapıyor, büyü bozuyordu. Bunun karşılığında da 2 bin YTL (2 milyar TL) alıyordu.

Bu ihbar üzerine harekete geçen “Muhabir” ekibi Malatya’ya geldi ve durumu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Asayiş Şube Müdürü Galip Kahya’ya aktardı. Emniyet yetkilileri de durumdan Cumhuriyet Başsavcılığı’nı haberdar ettiler, sonra operasyon ve takip planı yapıldı. “Cinci” hoca ile pazarlıkta kullanılacak kağıt paraların da seri numaraları saptandıktan sonra, “müşteri” hüviyetindeki muhabirler, polisin “uzak” takibiyle, Battalgazi Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki Ahmet K. adlı cinci ile irtibat kurdular.

İlk buluşmada, kendi çocuğu olduğu bildirilen 9-10 yaşlarındaki bir çocuğun elini Kur’an-ı Kerim’e bastırarak konuşturan Ahmet Hoca, çocuğun ifadesine göre, müşteri hüviyetindeki muhabirin üzerinde 3 büyü, 199 cin olduğunu söyledi. Ahmet K., senaryo gereği kendisiyle irtibat kuran bayan muhabire, sözde kendisini terk eden nişanlısını kendisine yeniden bağlamak için “Kefen Büyüsü” önerdi. Bu arada bir kefen bezi örneğini gösterdi.

ÖNCE ŞEHİR MEZARLIĞI, SONRA..
“Cinci” Ahmet K., mezar açtırmak dahil 2 bin YTL para talebinde bulundu. İlk etapta açılacak mezarın Malatya Şehir Mezarlığı’nda olduğu, mezar bekçisine de “cinci” tarafından 500 YTL verileceği belirtildi. Cinci, mezarlık bekçisiyle irtibat kuracağını, açılacak mezarla ilgili bilgi alacağını söyledi. Cinci, 10 günlük cesedin olduğu mezarın bulunması halinde kendilerine haber vereceğini söyleyerek “müşterileri” gönderdi ve o arada da 500 YTL kaparo aldı.

Para hırsıyla ölüleri bile rahatsız etmekten çekinmeyen “Cinci”, bir süre sonra ekibi arayıp, irtibat kuramadığını söyledi. Ertesi gün gündüz saatlerinde, Şehir Mezarlığı’nda “cenaze gömerken” görünümüyle bir mezarı açtırıp kefeni alabileceklerini söyleyen hoca, bunun da gerçekleşmediğini söyledi. Bir süre sonra kurulan irtibatın ardından, “Cinci” ile “müşteriler”, Şehir Mezarlığı’na gittiler. Orada bir süre bekleyen grup, Cinci’nin telefonla irtibat kurduğu, sözlerinden konuyu bildiği ve daha önce de benzer bir iş yaptığı izlenimi veren “Mehmet” adlı biriyle konuştu. Ancak, Mehmet adlı bu kişi, oğlunun felç olduğunu, böyle bir işi yapamayacağını söyleyince, Malatya Şehir Mezarlığı’nda yapılması düşünülen iş gerçekleşmedi. Bu arada Cinci, daha önce de bekçilerle mezar açtığını, mezarlıkta adamları olduğunu söyleyerek, fiyatı da 4 bin 500 YTL’ye çıkardı.

Şehir Mezarlığı’nda mezar açma işi olmayınca ayrılan gruba, Cinci bir başka mezarlıktan ölü bulacağını belirtti ve bir ilçe ile bir kasaba mezarlığının adını verdi.

AÇILAN MEZAR VE SUÇÜSTÜ..
Kaldıkları otelde beklemeye başlayan “muhabir-müşteriler”, 4 Ocak Cuma günü akşamına doğru “cinci” tarafından arandılar ve “10 günlük ölünün bulunduğu mezarın saptandığı” belirtildi. Buluşmanın ardından, “müşteriler” ve cinci ile yardımcı olan 32 yaşındaki C.Y. adlı şahıs, Battalgazi ilçesi girişindeki Alibaba Mezarlığı’na doğru hareket ettiler. Burada, cinci tarafından 100 YTL karşılığında bulunan 37 yaşındaki M.L. adlı amele, bir çocuk mezarını kazmaya başladı. Cinciye, o arada 1500 YTL daha para verilip, kalan 2 bin 500 YTL’nin de gece ödeneceği bildirildi. Bir süre sonra, çocuk cesedine ulaşıldı ve cinci hoca, kefenden iki parça alıp, aslında 3 ay önce gömülmüş olduğu belirlenen çocuk cesedini özensizce yeniden mezara gömüp araçlara doğru yürürken, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Masası Ekiplerince baskın gerçekleştirildi. Cinci, yardımcısı ve amele suçüstü yakalandılar.

Cincinin üzerinde daha önceden 500 YTL kaporanın ardından ek olarak verilen 1500 YTL paradan, 1800 YTL’lık bölümü çıktı. Polis, ayrıca mezardan alınan 3 kefen bezi parçası ile mezar kazmakta kullanılan küreğe de el koydu.

“Büyü Yapmak Bahanesi İle Dolandırıcılık” ve “İzinsiz Mezar Kazmak” suçlamalarıyla adliyeye verilen zanlılardan Cinci Ahmet K. tutuklanırken, yardımcısı C.Y. ve mezarı kazan amele M.L. tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiler.

Bu arada, operasyonun görüntüleri ile birçok detayın yeraldığı haber, Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece yarısı, ATV’de “Muhabir” adlı programda yayınlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız