SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Mezarcı Mahmut Dayı'' Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe'nin, Malatya'da "Mezarcı Mahmut Dayı" olarak da bilinen babası 82 yaşındaki Mahmut Yumrutepe vefat etti. Bu arada, Antalya Vali Yardımcısı hemşehrimiz Bekir Sıtkı Hanlıoğlu'nun kayınpederi de Antalya'da vefat ettiği bildirildi. Öte yandan, Malatya'da 2006 yılında Şehir Mezarlığı'na defnedilen 1.512 cenazenin yaş gruplarına göre, en fazla ölümün 61 yaş ve üstünde meydana geldiği bildirildi.

MAHMUT DAYI'NIN VEFATI..
Malatya Şehir Mezarlığı'nın 1989 yılında hizmete girmesi ve modern cenaze hizmetlerinin verilmeye başlamasından önce, mezar kazımı işi yapan ve bu nedenle "Mezarcı Mahmut Dayı" olarak da bilinen 3 çocuk babası Mahmut Yumrutepe, vefat etti.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe'nin de babası olan Mahmut Yumrutepe'nin cenazesi, Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine; merhumun ailesi ve yakınları, Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf İzzettin Cengiz ve Sırrı Günaydın, daire müdürleri, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, ESKKK Başkanı Ali Evren ile kalabalık bir topluluk katıldı.

VALİ YARDIMCISI HANLIOĞLU'NUN KAYINPEDERİ..
Bu arada Malatyalı hemşerimiz Antalya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu’ nun kayınpederi Şahin Öktem Antalya’da vefat etti. Muratpaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Cenazeye Antalya Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, ve daha bir çok Malatyalı katıldılar.

EN FAZLA ÖLÜM 61 YAŞ VE ÜSTÜNDE..
Öte yandan, Malatya'da şehir mezarlığına 1 yılda toprağa verilen 0-7 yaş arasındaki çocuk sayısının 102 olduğu bildirildi.

Malatya Belediyesi'nin Şehir Mezarlığı ile ilgili istatistik bilgilerine göre, 2006 yılında toprağa verilen bin 512 kişinin yaş ortalamasında, ölü doğum sonucu toprağa verilenlerin 37, 0-7 yaş grubunda ölen çocukların sayısı ise 102 olarak belirtildi.

Malatya'da ölenlerin en fazla 61-80 yaş grubunda olduğu belirtilen istatistik çalışmasına göre, bin 512 cenazenin yaş grubu şöyle sıralandı:

"Ölü doğum; 37, 0-7 yaş grubu; 102, 8-18 yaş grubu; 23, 19-25 yaş grubu; 31, 26-40 yaş grubu; 83, 41-60 yaş grubu; 297, 61-80 yaş grubu; 697, 81 ve sonrası 245."

FOTOĞRAF: Antalya Vali Yardımcısı Hanlıoğlu'nun kayınpederinin cenaze töreni (İsmet UĞUR- ANTALYA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız