SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezardaki Tülbenti Görünce

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:14:51
Mezardaki Tülbenti Görünce
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 38 yıl önce tren kazasında yanarak şehit olan 5 TCDD personelinin mezarları TCDD 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırıldı.

Alınan bilgiye göre 17 Mayıs 1975 tarihinde TCDD 5. Bölge Malatya-Elazığ hattı güzergahındaki Fırat-Kuşsarayı istasyonları arasında meydana gelen tren kazasında Ateşçi Mustafa Aslan, Makinist Sefer Durgun, Tren Şefi Mustafa Bozkurt, Bagaj Kondüktörü Süleyman Gedikoğlu ve Bagaj İşçisi Celal Batar yanarak hayatlarını kaybetti.

Şimdiye kadar kaza yerine yakın bir mesafede toprağa verilen ancak, yapılı mezarları dahi bulunmayan 5 TCDD personeli için vefat edenlerin yakınlarını talebi üzerine TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’in devreyle girmesi ile mezarlar TCDD Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkıları ile yaptırıldı.

38 yıl sonra mezarları yapılan TCDD şehitleri için düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Törende duygu dolu anlar yaşarken, katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada, TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’in TCDD şehitlerinin mezarlarının eski halini gidip ziyaret ettiğinde bir mezarın başındaki ağaçta gördüğü tülbentin "Ben seni unutmadım, emanetlerine sahip çıkıyorum" anlamını taşıdığını öğrenmesi üzerine yazdığı “Tülbentim kaldı” adlı şiiri, tülbenti ağaca astığı anlaşılan şehit eşi Nazife Aslan’a takdim edildi.

BÖLGE MÜDÜRÜNDEN ŞİİR 

TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’in “Tülbentim kaldı” adlı şiiri ise şu şekilde; 

“Dokuz yüz yılının yetmiş beşiydi,

Aylardan mayısın on yedisiydi.

Belki yiğidimin son gidişiydi,

Dönmedi, gözümde hasretim kaldı.

 

Sevdiği yemeği sefer tasına,

Bir bir yerleştirdim yol çantasına.

Giderken bakardım hep arkasına,

Denmedi, sözümde niyetim kaldı.

 

Şimdi iki yetim annesi oldum,

İçim kan ağladı, kahırla doldum.

Bir tomurcuk iken, açmadan soldum,

Yetmedi, izimde kısmetim kaldı.

 

Elvan ile Gülvan küçüktü henüz,

Ne gece gördüler, ne de bir gündüz.

Resmindeki gülen, parıldayan yüz,

Sönmedi, közümde firkatim kaldı.

 

Çok erken bıraktın gittin de bizi,

Arar gözlerimiz, senden bir izi.

Hatıran korudu, birliğimizi,

Gitmedi, dizimde takatim kaldı.

 

Seni unutmadık canım Mustafam,

Dop dolu seninle, gönlüm ve kafam.

Var oldu bunca yıl, sevgimle vefam,

Bitmedi, özümde ismetim kaldı.

 

Uzaklardan geldik ziyaretine,

Bir taşın olmadı, mazereti ne.

Şu dalda, sevgimi bil niyetine,

Gülmedi yüzümde, tülbentim kaldı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız