SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezarlık Endişesi!..

A- A+ PAYLAŞ
 
Tecde Mahallesi'ndeki yol genişletme çalışmaları kapsamında Tecde Mezarlığı'nın bir kısmının yola katılmasından sonra, kalan bölümlerdende yolun geçecek olması,  mahalle sakinleri, "Mezarlık tamamen mi kaldırılmak isteniyor?" düşüncesiyle endişelendiriyor. 
 
Özel Harekat binası önünde bulunan yokuşun kaldırılması ve yolun genişletilmesi nedeniyle, buradaki mezarlığın yola yakın 7 metrelik kısmının yola dahil edildiğini belirten vatandaşlar, “Ancak daha sonra Özel Harekat binasının karşısından yine mezarlıktan alınarak yukarı doğru 15 metrelik bir yolun daha açılacağı söylendi. Ana yol itibari ile mezarlıktan alınacak olan kısım 7 metreden 15 metreye çıkartıldı. Yine aynı mezarlığın başlangıç kısmından yukarı doğru 20 metrelik yolun daha açılacağı ve gerekli işaretlerin konulduğu ve burada bulunan mezarların kaldırılacağı belirtildi. Bu yolların açılması neticesinde yaklaşık bin mezarın kalkacağı belirtiliyor” dediler.
 
Konuyla ilgili resmi yerlere şikayette bulunacaklarını belirten mahalle sakinleri şöyle konuştular;  “Tecde halkının ana yol üzerindeki 7 metrelik yol genişletmesine itirazlarının olmadığını daha sonradan 15 metrelik ve mezarlığın içerisinden geçirilecek olan 20 metrelik yola itiraz ettiklerini belirttiler. 3998 sayılı Mezarlıkların Korunması Hakkındaki Kanununun 1.maddesine göre; umumi mezarlıkların mülkiyeti belediye bulunan yerlerde belediyelere aittir. Bu yerler satılamaz ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği yolu ile iktisap edilemez. 2.maddesine göre; Mezarlıklar ve şehitlikler ile mezarlar bozulamaz, tahrip edilemez ve kirletilemez. Bu yerler imar mevzuatı ile veya başka herhangi bir şekilde park, bahçe, meydan, otopark, çocuk parkı, yeşil alan gibi sahalar olarak ayrılamaz ve asli gayesi dışında hiçbir amaç için kullanılamaz. Buna göre kullanılmakta olan mezarlıkların imar uygulaması sonucu ‘arsa’ vasfıyla tescil edilmeleri mümkün değildir. İçişleri Bakanlığı'nın 19 12 2000 tarih ve 583368 sayılı genelgesi; belediyeler imar çalışmaları esnasında mezarlıklardan yol açmamaya özen göstermeli ve mümkün ise yol açmamalıdır. Şayet yol açılacak ise içişleri Bakanlığının izni ile açılır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız