SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Bölgedeki Geçiş de Böyle Olacak

0
Güncellendi - 2016-03-09 01:18:58
O Bölgedeki Geçiş de Böyle Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolu’nu bu dönem bitirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bir kısmı Kuyuönü Mezarlığı'ndan geçen yolun Derme Kanalı etrafındaki bölümünde bölgeye prestij kazandıracak düzenleme yapılacak. Derme Kanalı, gidiş ve gelişi çift şeritli olan yolun ortasına alınıyor.

26 YILLIK HİKAYESİ VAR...

Yapımına 1990’lı yıllarda başlanan ancak kamulaştırma ve bazı hukuksal boyutlardan dolayı tamamı açılamayan Güney Kuşak Yolu güzergahındaki çalışmalar yoğunluk kazandı. Askeri Lojman kavşağından başlayıp, Çöşnük'te Çevreyolu'na bağlanan Güney Kuşak Yolu açma çalışmaları, Aşağıbağlar Mahallesinde bulunan Kuyuönü Mezarlığı'ndaki güzergahta kalan mezarların nakil işlemleri tamamlanırken, bu bölgedeki çalışmalar hızlandırılarak yapılan proje uygulamaya alındı.

KANAL YOLUN ORTASINA

Büyükşehir Belediyesi’nin Güney Kuşak Yolu’nun Derme Kanalı güzergahında uygulayacağı projede, Kuyuönü Mezarlığı ve Beydağı geçişi boyunca, Derme Kanalı geliş ve gidişi çift şeritli olan yolun ortasına alınıyor. Kanalın sağ ve soluna ise yine bisiklet ve yürüyüş yolları ekleniyor. Yapılan projenin uygulanması ile bölgeye önemli bir prestijin kazandırılmasının yayında, çift şeritli geliş ve gidiş yolu ile de bölge ve şehiriçi ulaşımda trafiğin önemli ölçüde rahatlaması hedefleniyor.

Güney Kuşak Yolu; trafik açısında Aşağıbağlar, Cemal Gürsel, Beydağı, Yamaç ve Fırat ve Çöşnük mahallelerini önemli ölçüde etkileyecek ve bu güzergahta toplu ulaşımda önemli ölçüde rahatlayacak.

Büyükşehir Belediyesi10 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak yolunda bugüne kadar 5.5 kilometrelik bölümü tamamladığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem bitirmeyi hedeflediği Güney Kuşak Yolu’nun bazı noktalardaki kamulaştırma sıkıntılarının ise yakın zamanda başlatılacak olan Kentsel Dönüşümün 2. ve 3. etapları ile aşılmasının düşünüldüğü öğrenildi.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kuyuönü bölgesindeki noktanın ihalesini yapmıştık. Nasıl bir yol ortaya çıkacak diye buradaki çalışmaları başlattık. Bu güzergahı İnderesi’ne kadar götüreceğiz. Çalışmalar başladı” ifadesini kaydetti.

Çakır, kamulaştırma nedeniyle ortaya çıkan sıkıntılarında Kentsel Dönüşüm'ün 2. ve 3. etaplarını beklediklerini ifade ederek, “Doğu-batı istikametinde kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacaktır” dedi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c1

c2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Engin YURT (8 yıl önce)
    Görsel güzel ama bence hatalı ve kullanışsız proje. 1.Ortada kanala ne gerek var. Bu kadar su zengini miyiz? Kanaldan dolayı yolun karşılıklı geçişleri zor olacak. 2.Yol kenarında oto park yerleri yok. Vatandaş sağ seride park edince yol tek şeride düşer, trafik tıkanır. 3.Kanal dolayısıyla her iki tarafa yeşil kuşak, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları yapmaya gerek var mıydı? Çünkü bunlar nedeniyle yol dar ve otoparklar iptal olmuş. Egsoz dumanının içinde koşu mu olur. Yürüyüş ve koşu yolu birleştirilmeli. Boş alana alana mutlaka otopark yapılmalı. Bisiklet yolunun ortada değil kaldırım kenarın da olması daha emniyetli ve kullanışlı olur. Malatya Belediyesi projelerinde toplumun ihtiyaçlarını ve sivil toplum örgütlerinin seslerini maalesef dinlemiyor. Yeşil ve doğa korunmuyor. Dolayısıyla çok eleştiri alıyor. Başlayan Proje sonuçlandığında çok farklı oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (8 yıl önce)
    İnşallah en kısa zamanda açılır. Malatya da nefes alır. Yolun en az 60 metre genişliğinde, kıvrılmadan, oto park yerleri, kaldırımları ve tüm çevresiyle birlikte mimari estetiğiyle 100 yıl sonrası için de düşünülerek yapılmalıdır. Dayım arsasından, halamın bahçesinden ve yandaşımın arsasından geçirilirse fahri kayan gibi olur ki bu da Malatya vizyonuna yakışmaz. Yazık olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Önder (8 yıl önce)
    Heyecanla beklediğim bir proje,çok güzel olacağını umut ediyorum.Herkes bir Fahri kayahandır tutturmuş gidiyor.Bu bölge bu projeyle daha gözde bir yer olacak.Tabi kentsel dönüşüm dahilinde güzel binalarla birlikte. Umarım yakın sürede tamamlanır...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    saçma sapan yerlere beton döküp, bina dikip görüntü kirliliği yapmaktan başka ne işe yarıyorlar..2 yıl önce yaptıkları asfaltı kazıyıp tekrar asfalt dökmesinden mi beydağının eteklerine ucube binalar yapmasından mı ,çevre yolunda ki ne olduğu belli olmayan tasarımdan mı ..ağaçları kesip bina dikip rant sağlamaktan mı ...hangisini yazalım..güzelim malatyayı batırdılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin YURT (8 yıl önce)
    Bu proje bu haliyle Fahri Kayahanda trafiği kitler. Sağda ve solda otopark yeri yok. Kesinlikle oto park olması lazım. Sağ şerit oto parka dönüşür. Böyle olunca yol tek şeride düşer ve yok kitlenir. Projeyi çizen mühendisler her şeyi düşünmüş ama bunu düşünememişler mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • zamanında fahri kayahanı Sivas caddesi gibi planlasalardı otopark sorunu olmayacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (8 yıl önce)
    bazı yollar 75 metre olmalı belediye 50 metre yola geniş diyor..yeni imarı yapılan yerlerde yollar 7 8 metre olan yerler var iki araba sürterek geçiyor artık devir değişti ilerde daha çok araba olacak köy yolu gibi yol açılmaz ileriyi düşüneceksin ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan KARA (8 yıl önce)
    Bakalım ihale kanal projeleri kimde kalacak!
    0
    0
    Yanıtla
  • kasis manyagı (8 yıl önce)
    güney çevre yoluymuş güldürmeyin adamı. neye el attıysa eline yüzüne bulaştırmış bi belediye bunuda berbat eder. mantıklı ne işiniz var allasen. kanalboyu rezalet fahri kayahan desen zamanında bomboştu yaptıkları yola bak kavşaklarda araçla geçmek cesaret istiyor. dubalardan kavşakl olmaz. her taraf kasis sanki yamalıksız çukursuz yol varmış gibi. tecde yolu yeni yapıldı ama yolda çökmeler var. neyiniz doğru bi söyleyin hele. bigün arabaya kamerayı takıp gezdikçe video çekip internete yüklüycem delikleri çukurları vatandaş görüyor bari rezil olsunlar. milli irade dediniz hoş dedinizde hizmet yok malatyaya istanbula 3. köprü yapılıyor iyi hoşta ben ömrümde kaç defa geçecem ordan malatyayada bakın kardeşim. futbol sahası kadar ramada oetlinin önünde kavşak var ama alt geçit yok ne iş. GÖZ BOYAMAYIN İŞ YAPIN TRAFİK SORUNU İÇİN YOL LAZIM DEĞNEKÇİLİK YAPMAK DEĞİL
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (8 yıl önce)
    ağaçların arasına parketmiş arabaları, yayaların ve bisikletlilerin üstüne uçan arabaları görür gibiyim. arkadaşların dediği bina olayına da aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer YILMAZ (8 yıl önce)
    Güzel görünüyor ancak uzun vadeli ve ticari boyutları düşünülmemiş.sağ-sol şeritlerinde trafik akışı olacak insanlar ortada kanala paralel yürüyüş ve bisiklet yollarında bulunacaklar.Yolun her iki tarafından olacak dükkanlarla irtibatları nasıl olacak.Alış veriş nasıl yapacaklar yollarda akan trafikte geçmeye çalışacaklar ve kazalar artacak. Bu durumda riskli olacak ve yolcevresi gelişemeyecek.Trafik akışını ortaya yaya ve bisiklet yollarını yanlara alsalardı daha iyi olurdu ve cevrenin gelişmesine olumlu katkı sağlardı ve kazalarda asgariye inirdi. Diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44mlty44 (8 yıl önce)
    Sulu boyayla bende çok güzel projeler yaparım...pardon biz malatyalilar olarak boyle islerden anlamayiz..kafamiz basmayabilir..en iyisi kayseriden bir ekip getirinde ÖZGÜR iradeleri ile onlar yapsın...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (8 yıl önce)
    Çok doğru bir yol. Beklenen büyük depremde çevreyolu altının büyük oranda yıkılacağı bilindiğinden yolun, yatırımın, projenin güneye yapılması şehrin geleceğini kurtaracaktır.Başkan Çakır da bunu herkesten iyi biliyor ve doğruları yapmaya çalışıyor. Kuzey çevre yolu için uğraşan çoğu rantçı olan çevre malatyanın geleceğini dinamitlemektedir
    0
    0
    Yanıtla
  • kalkan (8 yıl önce)
    Başharık mahallesinde 0turyorum 30 yıl öncede cevreyolu geçecekti ama 30 sene oldu halen boş cevreyolu ortada yok milleti kandırmayın yalan haberlerle
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMALİ (8 yıl önce)
    kanal modası artık hattini aştı önce trafik sorununa bi çare bulun bu kentin öncelikli sorunu kuzey çevre yolu ama hiç bir hareket yok yazık gerçekten kuzey çevreyolu artıkk başlasın çalışmalar ne alemdeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim Hasgül (8 yıl önce)
    Renklerde resimdeki gibimi olacak?Yakışır,Yeşil Malatya'dan pembe Malatya'ya yumuşak bir geçiş tebrikler!
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf ziya gültekin (8 yıl önce)
    malatya önceki yıllar dan beri belediyecılıkte bir varlık gösteremedi.söyleki çevre illere baktığımızda bunu daha iyi anlayabiliyoruz. kayseri antep maras konya bunlardan bize yakın olan bize benzeyen illerden adamların 3 .4 tane cevre yolları var biz halen kuzey cevre yolunu halledemedik.guney kuzey doğu batı deyip halen tartısmasını yapıyoruz.malesef bu malatyamızın kaderi.yapılacak bir sey yok.şehir içine sıkısıp kalmısışız açılamamışız..zararın neresınden dönersek orası kardır.çalışmak lazım.hukumetımize belediyemize güveniyoruz.yine bu işin altından kalkarsa bugunku mevcut yönetimler kalkar Allah yardımcıları olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (8 yıl önce)
    Komik olma ahmet cakir sen acaba cevrecilik mimarlik nedir biliyormusun bizler seni secmeye mecburuz ne yapalim iste boyle hayali resimlerle kandirma gunah milleti bir projen bitmediki bunlari gosteriyosunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (8 yıl önce)
    Görmek istediğimiz,hayalimizdeki yol.İnşallah gerçekleşir biz de Başkan ve yöneticilerimize minnet duyarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın düzgün (8 yıl önce)
    Kanal modası çıktı üç belediyede aklını kanallarla bozdu nede olsa parasını vatantaştan alınan vergiler faturalar ödüyor bu memlekette iş kapısı gerek esenlik bünyesinde fabrikalar yapılsa daha iyi olmazmı malatyada işsizlik oranı yüzde 30 civarında lütfen el insaf
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (8 yıl önce)
    Düpedüz aldatmaca o yolların sağında solunda koca koca binalar olacak efendiler ağaç değil....
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın düzgün (8 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle iyice rant için kanal lar yapılıyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • başka birşey bildikleri yok ki ..ağaç kes beton dök rant sağla ..alsana belediyecilik!
    0
    0
    Yanıtla
  • Anti sak sakci (8 yıl önce)
    HER YERE KANAL ...
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (8 yıl önce)
    Vay o bölgede yaşayanların haline Malatya B.Şehir.Bel. nereye el atıysa orası iflah olmuyor 15 günlük iş 6-7 ay sürüyor (örneğin kanalboyu, şelale parkı) Allah sabırlar versin. Gerçi Malatya B.Şeh.Bel. ancak yolları tek yön yapıp değnekçilere kiraya vere arkadaş o yol park edecek kadar genişse neden tek yön yaptın. yok dar ise ve tek yön yaptınsa neden otopark yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (8 yıl önce)
    Kenarda araba park yeri yok
    0
    0
    Yanıtla