SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mezarlıkla İç İçe Okul Olur mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-30 03:15:33
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunun kabristan içinde olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, yıllardır kabristan içinde eğitim veren Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’ndaki çocukların sorunlarını gündeme getirdi. Okul bahçesinde basın açıklaması yapan Sarıoğlu, CHP Battalgazi İlçe Başkanlığı olarak üzerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştığını belirterek, “Bizim görevimiz Malatya’nın, mahallerin, vatandaşlarımızın yıllardır yaşadığı sorunları gündeme getirmek, hem yöneticilerimize hem de ilgili yerlerde aktarmak, çözüm önerilerini paylaş ve yaşanan sorunların çözümü için takipçi olmaktır. İlçe başkanı olurken, nerede bir sorun varsa gideceğiz, cankurtaran hızıyla sorunun yaşandığı yere gideceğimizi söylemiştik” dedi. Dünyanın hiçbir yerinde mezarlık)içinde bir okulun, eğitim veren kurumun bulunmadığını vurgulayan Sarıoğlu, hele hele ilköğretimin bulunması hem ilginç hem de korkunç bir olay olduğunu söyledi. Okulda 5 ile 11 yaşında olan çocukların eğitim gördüğünü anımsatan Sarıoğlu, şunları kaydetti: “Bu okulda eğitim gören çocuklar bahçeye çıktıklarında, pencereden dışarıya baktıklarında sürekli olarak mezarlıkları görüyorlar. Toplumuzda mezarların değerlidir, ayrı bir yeri vardır. Ahreti çağrıştırır, hayatın bir gün ölümle olacağını çağrıştırır ve hayatımızı yönlendirmemize yardımcı olur. Ama bu çocuklar için hele de bu yaşta çocuklar için olumlu bir etki olmayacaktır” diye konuştu. Okulun yıkılmasını istemediklerini ifade eden Sarıoğlu, ama mahalleye ortaokulu da içinde olmak üzere başka bir okulun yapılması gerektiğini söyledi. Mevcut okul binasının yöre halkının yararına kullanılması amacıyla verilmesi gerektiğini belirten Sarıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mevcut okul binasında yetişkinlerin meslek edinme, yetişkinlere yönelik kursların verilebileceği bir yer olabilir. Halk eğitim merkezi olarak mahalle sakinlerine iyi bir şekilde hizmet verilebilir. Mahalleye de hiç vakit kaybetmeden, derhal yeni bir okul yapılması için çalışmaların yapılması gerekiyor. Geçmişte ne olmuşsa olmuş, yapılan hatadan vazgeçilmelidir. Amacımız, mahalle sakinlerini rahatsız etmek değil, çocuklarımızı kurtarmaktır.”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız