SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezarlıklara 7 Bin Fidan..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezi ve mahallelerdeki dinlenme ve çocuk oyun parklarının bakım ve onarımını sürdürürken, şehrin muhtelif bölgelerindeki fidan dikim çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parklarda fidan dikimi, yeşillendirme, tamir ve bakım çalışmalarının yanı sıra, vatandaşların oturma ve dinlenmeleri için yeni bir uygulama olarak parklara bank yerleştirme uygulaması başlattı.

Basın Yayın Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Malatya Belediyesi, yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarına, fidan dikimi mevsimi olması nedeniyle çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bahar aylarından buyana mezarlıklara 7 bin, diğer yerlere de 14 bin olmak üzere toplam 21 bin dolayında fidan dikimi yapan Malatya Belediyesi Park ve bahçeler Müdürlüğü, yapılan planlama dahilinde şehrin ihtiyaç duyulan tüm bölgelerinde fidan dikim çalışmalarını sürdürecek.

Bu arada, belediye bünyesinde yetiştirilen çiçek fideleri de, kent görünümünün güzelleştirilmesi amacıyla çeşitli alanlara dikiliyor.

Açıklamada, Malatya Belediyesi’nin 2005 yılı içerisinde bütün parklara yeni oturma grupları yerleştirmeye başladığı da vurgulanarak, sözkonusu oturma gruplarının imalatının da Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtildi.

Yeni oturma gruplarının bugüne kadar toplam 45 parka yerleştirildiği ve bu parkalardaki toplam oturma grubu sayısının da 350 olduğu kaydedilen açıklamada diğer parklara da oturma gruplarının yerleştirilmesi işleminin devam bildirildi.

Mevcut parkların bakım, tamir ve boya işlemlerini de sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içerisinde 27 adet parkın bakım ve tamirini yaparken, 5 adet parkın da boyama işlemlerini bitirdi.

Okulların tatile girmesi nedeniyle, çocuklara yeni oyun alanlarının açılmasını hedefleyen Malatya Belediyesi, yine son bir ay içerisinde çocuk oyun grubu olmayan 14 parka, çocuk oyun grubu yerleştirdi.

Öte yandan Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, ağaç köklerinin kireçlenmesi, park isim tabelalarının yenilenmesi ve budama çalışmalarına da devam ettiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız