SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezarlıklara Bakım Yapılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:50:27
Mezarlıklara Bakım Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki mezarlıklarda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda mezarlıkların bakımının yanı sıra sulama sistemleri döşeniyor. Yapılan çalışma ile mezarlıklar modern bir görünüme kavuşuyor. 

Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki mezarlıkların bakımı, temizliği ve mezarlıklardaki yeşil alanlar ile ağaçların sulanması için sulama sistemlerini sürdürüyor. Konu ile ilgili bilgi veren Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Haluk Şener, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları ve vermiş olduğu desteklerle hizmete devam ettiklerini belirtti.

Haluk Şener, “Battalgazi Belediyesi olarak mezarlıklarımızı önemsiyoruz. Büyükşehir yasasından sonra görev alanımızda olmamasına rağmen geçmişe saygı ve mezarlıklarımızı önemsememiz nedeniyle böyle bir çalışma yaptık. Battalgazi bölgesindeki mezarlıklarımızdaki çeşmelerin eksikliği bizi harekete geçirdi. Suların kesikliği nedeniyle yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için mücadelemiz devam ediyor. Yeni açılan içme suyu şebeke hattını MASKİ ile kurduğu iletişim sayesinde ana hat bağlantısını mezarlığın içine kadar gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizde bundan sonraki süreçte ana hattan gelen suyu alıp, mezarlık içindeki lavabo ve çeşmelere götürerek, hatta diktiğimiz çam ağaçlarının sulanması için gerekli rehabilitasyon çalışmalarını sürdüreceğiz. Mezarlıklar içerisinde sadece bu hizmetler değil, mezarlık rutin olarak sürekli temizliği, korkulukların boyanması, kapı girişlerindeki levhaların değiştirilmesi gibi hizmetlerimiz devam ediyor. Bize destek verdiği için Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkürler ediyoruz” dedi.

Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın ise, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle böyle bir çalışma yaptığı için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum. Kış aylarında 300 civarında çam dikildi. Hem mezarlığın temizliği hem de ağaçların sulanması için su gerekiyordu. Lavabo ve çeşmelerimizde su olmadığından dolayı MASKİ’ye girişimlerde bulunduk. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz de bize yardımcı oldu. Su hattımızı çekiyor. Battalgazi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise çeşme ve lavabolara su hattını döşüyor. Vatandaşın su geldikten sonra gerek abdest alımı, gerek çam ağaçlarını sulaması, gerekse de diğer hizmetleri daha rahat yapması sağlanacaktır. Bu çalışmalarından dolayı Büyükşehir ve Battalgazi Belediyelerine teşekkür ediyorum. İleri ki süreçte de damlama sistemini kuracağız. Daha fazla yeşillendirme çalışması yapılacağı sözünü Park Bahçeler Müdürlüğümüzden aldık” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız