SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezarlıklara Kur'an Dolabı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:48:22
Mezarlıklara Kur'an Dolabı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, ilçe genelindeki mezarlıklarda başlatılan yeni uygulama ile mezarlıklara "Kur'an-ı Kerim" dolabı yerleştirildi. 

Hazreti Muhammed'in “Ölülerinize Yasin Okuyunuz” hadisinden yola çıkılarak Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelindeki mezarlıklara “Kur'an Dolabı” uygulaması ile Battalgazi Belediyesi bir ilke daha imza attı. Yapılan uygulamayla, mezarlıklarda gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşların anında ulaşabileceği bir Kur-anı Kerim kitaplığı oluşturularak,vatandaşların hizmetine sunuldu.  İlçe genelinde ilk etapta 20 mezarlıkta gerçekleştirilen uygulamanın, tüm mezarlıklarda yapılacağı belirtilirken, vatandaşların bayram öncesi yapılan hizmetten dolayı çok memnun olduklarını ifade edildi.Ali Baba Mezarlığı'ndaki çalışmaları yerinde takip eden Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Haluk Şener, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın talimatları doğrultusunda bu uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, "Battalgazi Belediyesi olarak büyükşehir yasası ile birlikte hizmet alanı  genişlemiştir. Gündüz nüfusu 550 bin olan bir ilçeye sahibiz. Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ında  ciddi bir ağır yükü var. Bizlerde birim müdürleri olarak üzerimize düşen görevlerin bilinci dahilinde mücadelemizi vermekteyiz. Bölgemizde  pekte uygulanmayan ve Malatya'mızda da ilk olarak  gerçekleştirdiğimiz bir uygulamamız var. İnsanlarımız  bayramlarda özellikle arife günlerinde gelenekler ve  Allah'a olan inancımızdan dolayı mezarlıklara ziyaretlere gelmekteler. Buraya koyduğumuz dolaplardaki Kur-anı Kerim kitabımızı ve Yasin-i Şerifleri okuyup geçmişlerinin  ruhlarına hediye edeceklerdir. Mezarlığa gelen insanlarımız hazırlıksız gelme ihtimaline karşılık Kuran-ı Kerim ve Yasin-i Şerif  getirmeyebilirler.Bu uygulama inşallah amacına hizmet eder ve halkımızda memnun kalır.Bu tür projelerde önümüzü açan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Meydanbaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Şener ise,"Alibaba Mezarlığı'na yapılan bu uygulamadan dolayı Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ve  Battalgazi Başkanımız Selahattin Gürkan'a  mahallem adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız