SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezarlıkta Bir Cennet

A- A+ PAYLAŞ

Şehir Mezarlığı'nda bir düğünde açılan ateş sonucu öldürülen üniversiteli Begüm Kartal adına ailesi tarafından düzenlenen bahçe, mezarlığa bambaşka bir görünüm kazandırdı. Bu arada, belediyeden yapılan açıklamada, mezarlıkların bakım ve temizlik işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Malatya Şehir Mezarlığı girişindeki bir bölgede merhum Begüm Kartal adına oluşturulan bahçe- park, bitki örtüsü ve peyzajıyla mezarlık ziyaretine gelenlerin dinleneceği, huzurlu bir ortama dönüştü. (İlk 2 fotoğrafta)

Bu arada mezarlıkların bakımı ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"Malatya Belediyesi tarafından, Türkiye’nin örnek gösterilen mezarlıklarından biri olan Malatya Şehir Mezarlığı ile diğer mezarlıklarda temizlik ve bakım hizmetleri devam ediyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Şehir Mezarlığı ve tüm kabristanlarda, bahar dönemi nedeniyle vatandaşların da katkılarıyla binlerce çam fidanı dikiminin yapıldığı, mezarlık ara yollarında asfaltlama çalışmalarının gerçekleştirildiği, ayrıca mezarlık alanları içerisindeki yabani otların yangınlara sebebiyet vermemesi için sürekli biçildiği, yeni yeşil alanların düzenlendiği ve mevcut yeşil alanların ise temizlik ve bakımlarının yapıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada Şehir Mezarlığı alanı içerisinde bulunan Begüm Kartal Bahçesinde de temizlik ve bakımların sürekli olarak yapıldığı belirtilerek, sürdürülen çalışmalarla mezarlık alanının küçük bir gül ve botanik bahçesine dönüştürüldüğü, bahçeye gelen vatandaşların manevi huzurla birlikte tabiatın o eşsiz güzelliğini de bir arada yaşadıkları ifade edildi.

Açıklamada, Şehir Mezarlığı’ndaki yeşil alanların ve fidanların Mezarlık alanı içerisinde açılan sondaj kuyularından temin edilen su ile sulandığı ifade edildi.

Öte yandan başta Şehir Mezarlığında olmak üzere tüm mezarlıklarda, kabristan ziyaretine gelen vatandaşlar, Şehir Mezarlığı ve diğer mezarlıklarda temizlik ve bakımın yapılmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, yetkililere teşekkür ettiklerini söylediler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız