SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezbahaya Kapatma, Belediyeye Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi'ndeki belediyeye ait mezbahanın gerekli sağlık ve hijyenik kurallara uymadığı gerekçesiyle valilik tarafından kapatıldığı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'ne gelen bir şikayet üzerine yapılan inceleme sonrasında mezbahanın, taşıması gereken özelliklerden yoksun ve sağlık kuralarına aykırı bir şekilde faaliyet göstermesi nedeniyle Malatya Valiliği tarafından kapatıldığı belirtildi. Valiliğin, mezbahadaki standart dışı hizmet nedeniyle de Darende Belediyesi'ne bin 98 YTL tutarında para cezası da uyguladığı kaydedildi.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, ilçede günlük 20 küçük ve büyük baş hayvan kesiminin yapıldığını aktararak, "Yapılan bir inceleme neticesinde ilçemizdeki belediyemize ait mezbaha bir takım eksiklikleri ve standartlara uymayan şartları gerekçe gösterilerek kapatılmıştır. Uzun bir süreden beri hizmet veren tesisi yenilemek amacıyla çalışma ve fiyat araştırmalarımız devam ediyordu" dedi.

Önal, mezbahanın yeniden hizmete girmesine kadar kesimlerin ilçe dışında yapılacağını belirterek, kaçak kesimlere karşıda Tarım Müdürlüğü'nün denetlemelerde bulunması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız