SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mezhep Farklılığı Olsa da.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:47:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen Aşure Günü programında birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

CEM Vakfı ile Zeynel Abidin Türbesi Vakfı’nın, Battalgazi ilçesindeki Zeynel Abidin Türbesi’nde Muharrem Ayı nedeniyle organize ettiği Aşure programına, Vali Vasip Şahin, Battalgazi Kaymakam Vekili Kale Kaymakamı Faruk Uzunoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, bazı belediye başkanları, CHP İl başkanı Enver Kiraz, AK Parti yöneticileri, bazı dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri, kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Vali Vasip Şahin konuşmasında, “Öncelikle muharrem ayında yaptığınız ibadetlerin kabülünü niyaz ediyorum” diyerek, Kerbela’da şehit olanlara rahmet diledi. Vali Şahin, "Burada güzel birliktelik yaşıyoruz. Alevisi ve Sünnisi ile hep bir aradayız. Bu aşurenin kendi anlamında en güzel temsilidir. Aramızda mezhep farklılıkları olsa da, Allah, Kur’an ve Peygamberimiz birdir. Hepimiz biriz” şeklinde ifadeler kullandı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Peygamberimizin torunları Hz.Hüseyin ve Hz.Hasan’ın 72 arkadaşı ile birlikte şehadet edilişinin yıl dönümündeyiz. Yas da tutacağız ancak bundan ders çıkaracağız” dedi.

AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin, farklı kültürdeki insanların Malatya’da bir arada huzur içinde yaşamalarının önemine temas edip, “Farklılıklarımız zenginliğimizidir” ifadelerini kullandı.

“Karanlık emellere alet olmayan topluluklarız” diyen Mustafa Şahin, Ehli Beyti anlattı.

“Dinler içerisinde biraz da olsa nüans farklılıkları vardır. Bunlar bizim zenginliğimizdir” diyen milletvekili Şahin, birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba ise, “Burası hoşgörü ve sevgi kapısıdır. Burada kavga olmaz, tarih boyunca kardeşliğin sesi yükselir. Burada ayrım gayrım olmaz. Barış ve kardeşliğin aşı yapılıyor. Yüzyıllardan beri barış ve kardeşliğin sazı çalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ve CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise, Kerbela olayına temas edip, birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

Konuşmalardan sonra davetlilere aşure ikram edildi.

KALE'DE..

Bu arada Muharrem ayı münasebetiyle Malatya’nın Kale ilçesinde Şeyh Muhammed Kerhi Onarım Güzelleştirme ve Kültür Derneği tarafından aşure ikramı programı düzenlendi. 

Aşure ikramına Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Şeyh Muhammed Kerhi Onarım Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı İş adamı Cemal Tektaş ve yönetim kurulunun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Aşure kazanlarının başına gelen protokol ile birlikte CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan aşure duasını yaptı. Doğan, “Muharrem Ayı’nın, bir hüzün, bir yas günü olarak anılması anlamının ötesinde, daha farklı duygularla hatırlanması ve yaşanmasını, şehit olacaklarını bile, bile, Hz. Hüseyin, ailesi ve sevenlerinden oluşan 72 kişinin, bir zulme, bir adaletsizliğe ve haksızlığa karşı sadece kendi onurlarını ve haysiyetlerini koruma mücadelesi değil; İslam’ın, Kuran’ın ve Hz. Peygamber’in onurunu ve haysiyetini koruma mücadelesi vermiş olduklarını idrak etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise kimsenin aleviler konusunda fetva veremeyeceğini ve Cem evlerinin ibadethane olarak kabul görmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında, “Hiç kimse kalkıp Aleviler konusunda fetva vermemeli. Alevilerin ibadetlerinin sorulmayacağı tek makam Diyanet işleri başkanlığıdır” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği törende davetlilere aşure ikramı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız