SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezraya Şebeke Suyu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi tarafından susuz köylere su götürme çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Arguvan ilçesi Yürektaşı köyü kemerler mezrasının, şebekeli içmesuyuna kavuşması için çalışmalar başlatıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ''Kuraklığın hüküm sürmesi ile su kaynakları azalmakta köylerde yaşayan vatandaşının içme ve kullanma suyu sıkıntısı artmaktadır. Bizlere yapılan müracaatları değerlendirmekteyiz. Teknik elemanlarımızı ilgili bölgelere sevk ederek yerinde inceleme çalışmaları başlatıyoruz. Buralarda kaynak araştırması yapıyoruz. Öncelikle cazibeli olarak gelecek su kaynaklarını araştırıyor varsa bu suların nasıl getirtmesi gerektiğinin proje çalışmasını yapıyoruz. Kaynak olmayan yerlerde sondaj çalışmalarımız sürüyor. Susuz köylerimizden bazılarına 5-6 defa sondaj vurduk su bulamadık. Yapılan sondajlardan su çıkmaması yeni yapılacak sondajlar için maddi büyük külfet oluşturmakta. Önemli olan kaynaktan da olsa, sondajdan da olsa su bularak köylerimizin su ihtiyacını karşılamaktır. Su ve Kanal Hizmetleri birimimiz çalışmalarının kırsalda hassasiyetle yapıyor''ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü İrfan Kaya ise, yapılan çalışmayı şöyle değerlendirdi:

''Burada yapılan çalışma cazibeli olarak depoya kadar gelen suyun evlere dağıtımı olacaktır. Bunun için 2 adet kaptaj,1 adet biriktirme deposu, 200 metre terfi hattı, 800 metre isale,270 metre şebeke hattı döşenecektir.''

Arguvan Yürektaşı Köyü Muhtarı Hasan Çınar da, "Köyümüzde suların evlere dağıtılması için çalışmalar yapılıyor. Köy vatandaşları yılarca evlerine kovalarla kışın yazın demeden su taşıyordu. Suyumuz yetersizdi. Bu suyun depolanıp evlere verilmesi işlerimizi kolaylaştıracaktır''dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız