SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGC 25 Yılı Geride Bıraktı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:22:29
MGC 25 Yılı Geride Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC), 2 Kasım 2014 tarihi itibariyle 25. yılını geride bırakarak 26. yaşına bastı. MGC Başkanı Haydar Karaduman, cemiyetin 25 yılı başarıyla geride bıraktığını söyledi. 

Malatya’da 2 Kasım 1989 yılında kurulan Malatya Gazeteciler Cemiyeti 25. yılını geride bırakarak 26. yaşına basarken, cemiyet yaygın basın da dahil Türkiye'de kurulan basın örgütlerine tam destek vererek kurucular arasında yer aldı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman 25 yılı geride bırakan cemiyetin, bugüne kadar önemli hizmetler verdiğini belirterek “1989 yılında o günün basın çalışanlarıyla birlikte kurduğumuz cemiyetimizin kuruluşunda görev alan arkadaşlarımızdan Ramazan Kölük, Lütfi Karayılmaz, Hüseyin Gümüş, Sabri Kelemeroğlu gibi arkadaşlarımız rahmetli oldular. Onları bugün saygıyla ve rahmetle anıyoruz. 25 yıl içerisinde cemiyet olarak meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil ettik ve cemiyetimizin hazırladığı projeler Türkiye çapında değer ve önem görmüştür. İŞKUR ile birlikte düzenlenen eğitim seminerleri Türk basınında bir ilki oluşturmuş, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlanan TOKİ tarafından konut projesi de yine Gazeteciler Cemiyetleri arasında öncü kuruluş olmasını sağlamıştır. Cemiyetimiz ve Gaziler Derneği mensuplarını ev sahibi yapacak konut projesinin bitmesine sadece aylar kalmıştır. 25 yıllık geçmişiyle Malatya'da tarih yazan Malatya Gazeteciler Cemiyeti bugün itibariyle 8 federasyon ve 80 il cemiyetinin bir araya gelmesiyle oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyon'unda Başkan Vekili olarak en üst düzeyde temsil edilmektedir” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin 2015 yılında tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde “Malatya Basın Merkezi” projesini Mehmet Buyruk Caddesi'ndeki tahsisli arsada hayata geçirmek için harekete geçeceğini kaydeden Karaduman, “25. yılımızda genç meslektaşlarımızın görev aldığı cemiyetimiz de yönetim de gençleştirilmiş, çalışan gazetecilerin yönetime taşınmasına öncülük yapılmıştır. Gelecek 25 yılın hedeflerinin başında Malatya Basın Merkezi’ni hizmete açmak en büyük hedefimizdir. Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin bu günlere gelmesinde destekleri olan belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, oda ve meslek kuruluşlarımıza, siyasi partilerimizde ve tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca gazilerle birlikte gazetecilerin de ev sahibi olmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a 26. yılımıza girdiğimiz şu günde özellikle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

25. YIL GECESİ DÜZENLENECEK

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, cemiyetin 25. yılı geride bırakması nedeniyle Kasım ayı içerisinde 25. Yıl Kuruluş Gecesi düzenleyeceklerini, bu gecede hizmet veren siyasetçi, bürokrat ve gazetecilere plaket verileceğini, geceye Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yöneticilerinin de davet edileceğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız