SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGC 25'inci Yılını Kutladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:49:01
MGC 25'inci Yılını Kutladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle gecesi düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve kültür Merkezi’ndeki balo salonda düzenlenen geceye Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şanal Tosun, TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz, Defterdar Murat Yiğiter, İl Afet Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği Başkanı Kenan Macit, Güney Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Talat Akay, Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Sinan Tunç, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Kordinatörü ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Topal, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, Uluslar arası Çevre Gazetecileri Derneği Başkanı Osman Akkuş, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alihan Karabulut ile birlikte çok sayıda ilin cemiyet başkanı, çok sayıda STK temsilcisi  ve diğer davetliler katıldı.

“SORUMLULUKLARIMIZI SORUNLARIMIZDAN ÖNDE TUTTUK”

Açılış konuşmasını yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Malatya Gazeteciler Cemiyetini kurduğumuz zaman Malatya Valisi Kutlu Aktaş’tı, daha sonra Oğuz Kağan Köksal, Saffet Arıkan Bedük, Atilla Osman Çelebioğlu, Atilla Vural, Mustafa Yıldırım, Osman Derya Kadıoğlu, Halil İbrahim Daşöz, Ulvi Saran, Vasip Şahin ve halen görevde olan Süleyman Kamçı. Cemiyeti kurduğumuz zaman belediye başkanımız Seyhan Semercioğlu’ydu daha sonra Ahmet Münir Erkal, Mehmet Yaşar Çerçi, Cemal Akın ve Ahmet Çakır’la birlikte çalıştık, onları saygı ve hürmetle anıyorum. Cemiyeti kurduğumuz zaman Turgut Özal yeni cumhurbaşkanı olmuştu, Yusuf Bozkurt Özal Bütçe Plan Komisyonu Başkanı idi. Erdal İnönü muhalefet partisi lideri idi. Mevlüt Aslanoğlu siyasete girmemişti bankalar kurup bankaları yönetiyordu. Nurettin Soykan namağlup şampiyonluğun gururunu yaşıyordu, Hadi Amca, Hadi Çekirdek yirmi beş bininci defni gerçekleştiriyordu, Mıh Osman Çağlı caddeleri arşınlıyordu.Kimler geldi kimler geçti hepsini rahmetle anıyorum. Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni kurduğumuz zaman Beydağı yeni delinmişti, Abdulharab'ın adı Çat olmuştu, Sultansuyu, Kapıkaya, Boztepe henüz faaliyette değildi, Yoncalı'nın adı söyleniyordu. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin temeli atılmamıştı. Birinci organizeden bacalar yeni yeni tütmeye başlamıştı. Beylerderesi Viyadüğü anılar yüzünden, romantizm yüzünden bir türlü gerçekleştirilememişti. Ülkenin mutluluğu için, Malatya’nın, Malatyalının refahı için tek bir çivi çakan her kimse ona sevgimiz var, saygımız var, duamız var.  Bize gelince düşlerimiz, rüyalarımız vardı, vaatlerimiz vardı ne kadarını gerçekleştirdik, ne kadarını gerçekleştiremedik bilemiyorum. Planlarımız, projelerimiz vardı ne kadarını çizdik, ne kadarını çizemedik bilemiyorum. Sevdalarımız vardı, özlemlerimiz vardı ne kadarına kavuştuk ne kadarına kavuşamadık onu da bilemiyorum. Bildiğim bir tek şey var. Sorunlarımız vardı çözülemeyen sorunlar vatana, millete, devlete ve bayrağa karşı sorumluluklarımız vardı. Bildiğim sorumluluklarımızı sorunlarımızdan önde tuttuk” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BASIN, KUVVETLİ ANADOLU MEDYASI”

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ise “Türkiye’de yeni bir oluşuma gitme gereği duyduk, Türkiye basının daha ahlaki, daha etik ve daha güzel yapılanması için, Anadolu medyasının daha güçlenmesi için bir yapılanma içine girdik. Türkiye’de 7 bölgede ve Anakara’da ise Medya İhtisas gazetecilerini bünyesinde toplayan 8. Bir federasyon ile yola çıktık ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nu oluşturduk.  Amacımız Türk basının daha güçlü, Anadolu medyasının daha kuvvetli, daha sesini daha çok duyurabilmesini hedeflemektir” diye konuştu.

“TÜRK BASIN BİRLİĞİ YASASI’NIN ÜLKEMİZE KAZANDIRILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ise şunları söyledi: 

“Mesleki gelişimin sürekli hale gelmesini, aynı mesleği yapan bireyler ile kurumlar arasında sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın gelişmesini sağlayan sivil toplum kuruluşları, demokrasilerin yeni geliştiği Türkiye gibi ülkelerde büyük önem taşımaktadır. Bu meslek örgütlerinden birisi de basın meslek örgütleri, gazeteciler cemiyetleridir. Mesleğimizin onurunu korumak ve hak ettiği saygın konuma ulaşmasını sağlamak için basın meslek örgütleri olarak güç birliği yaptık ve Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında bir araya geldik. Birinci Genel Kurulunu Mayıs 2014’te Ankara’da yaptığımız Gazeteciler Konfederasyonu, Türkiye genelinde örgütlü 8 federasyon ile bu federasyonlara üye 78 basın meslek kuruluşunun gücünü tek çatı altında topladı. Öncelikli hedefimiz, 1953 yılında kabul edilen Türk Tabipleri Birliği Yasası veya 1969 yılında yürürlüğe giren Avukatlık Kanunu gibi gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen özel bir yasa çıkarılması oldu.  Bunun yapılabilmesi ancak gazetecilerin örgütleri aracılığıyla tartışmalarına ve karşılaşılabilecek sorunların çözümü için ortak görüş oluşturmalarına bağlıdır.  Bu kapsamda siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Gazeteciler Konfederasyonu’nun temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturularak kanun teklifi hazırlanmasını ve Türk Basın Birliği Yasası’nın ülkemize kazandırılmasını hedefliyoruz. Bu hedefe yürürken bizlere güç veren Malatya Gazeteciler Cemiyeti,  her etkinliğimizin yanımızda yer almış,  değerli desteğini esirgememiştir.  Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni toplumsal uzlaşma, dayanışma, danışma ve işbirliğinin merkezi haline getiren Haydar Karaduman ve çalışma arkadaşları, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni bu yaklaşımıyla, üyelerinin ve toplumun yararına iş ve düşünce üreten merkez konumuna yükselttiler. Mesleki örgütlenmede 25 yılı geride bırakan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin üye ve yöneticilerini, basının sorunlarının çözümünde omuz omuza dayanışma içinde çalışmaktan onur ve mutluluk duyduğum Haydar Karaduman'ın şahsında yürekten kutluyor, daha nice kuruluş yıldönümlerinde buluşmak umuduyla sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Değerli konuklar, sözlerimi tamamlamadan önce, bizlere sıcak ilgilerini esirgemeyen değerli Valimiz Sayın Süleyman Kamçı’ya ve gazeteci meslektaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi olmalarında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne destek olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür etmek istiyorum.”

“GAZETECİLER SİYASETÇİLERİN YOL ARKADAŞIDIR”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmasında, “Gecesini gündüzüne katan, 24 saati kendisine az gören ve ekmeğini polise tay atarak değil, kalemden çıkaran emektar gazeteci kardeşlerimi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. 25 yılınızın nice yıllara olsun diyorum. 25 yıl, çeyrek asır, dile kolay. Bir çocuğun doğuşundan bugüne baktığınızda artık her şeyin şekillendiği bir yaştır. Haydar Karaduman başta olmak üzere, Malatya basınını, cemiyete emek veren bütün gazeteci kardeşlerimi, yerel medya temsilcilerini, yazılı ve görsel basının temsilcilerini cani gönülden kutluyorum. Bizler siyaset yapıyoruz, ülkemizin. Memleketimizin, ilimizin en iyi şartlara kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi verirken, bizim en yakın arkadaşlarımız basın mensubu arkadaşlarımızdır. Biz biliyoruzki, gece sokakta 24 sata dolaşan bir emniyet mensupları vardır, birde gazeteciler vardır., Birde yüreği millet aşkı ile dolu siyasetçi arkadaşlarımız vardır. Bu yol arkadaşımıza, değerli basın mensubu arkadaşlarımıza 25. Yılın birkez daha hayırlı olmasını diliyorum. Biz yeni Türkiye tasavvur ediyoruz, bu tasavvurda da basın ve hak ve özgürlükleri içinde elimizden gelen AK  Parti olarak tüm desteği verdik, vermeye devam ediyoruz. Yeni Türkiye’de basın özgürlüğü derken, basına olan güven derken söylememiz gereken herkesin bir birine sevgi ve saygı ile yaklaşmasıdır. Ahmet Kaya’nın yaşadığı o geceyi hepiniz biliyorsunuz ve o gün sahneye atılan çatılı, bıçağı biliyorsunuz. Şimdi özür dilenen bir Türkiye var. Bunu neden söylüyorum. Bugün yeni bir sanatçının hırpalanması, Yavuz Bingöl’ün çok ciddi manada hırpalayan bir ekip var, bir grup var. Basına sahip çıkacağız, basın ile beraber yol arkadaşlığı yapacağız. Sanatçılarımıza, değerlerimize hepsine sahip çıkacağız. Biz biliyoruzki, basın mensubu arkadaşlarımız ekmeğini kaleminden çıkarır. Polise taş atarak bugün cezaevinden yatarak değil. Yeni Türkiye’de kaleminden ekmeğini kazanan bütün basın mensubu arkadaşlarım, yol arkadaşlarım  ve yerel medya mensubu arkadaşlarımız için biz var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Aranızda gazetecilerin duayenleri var. Farklı şehirlerden bugün federasyon başkanları aramızda. Ama aramızda bir duayen varki, eli öpülesi Celal Yalvaç amcamız. O Türkiye’ye çok önemli gazeteciler yetiştirdi. Malatya yereli en çok önemli gazeteciler yetiştirdi. Ben kendisini canı gönülden kutluyorum. Güçlü basını sonuna kadar destekliyorum. İstikrarın, siyasi istikrarın, ekonomik istikranın ve güçlü Türkiye’nin olması için güçlü basınında olması gerekiyor.  Türkiye’de Kadına seçme ve seçilme hakkının verildiğini günü kutladık ve cümlemiz şuydu; ‘Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye.’ İşte bu güçlü Türkiye fotoğrafını oluşturmamız için bizim güçlü bir basına ihtiyacımız var” ifadelerini kaydetti.

“MALATYA’DA ŞEHRİNE SAHİP ÇIKAN BİR YEREL BASIN VAR”

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise şunları söyledi: 

“Güçlü ve gelişmiş bir basına sahip olan ülkelerde, demokrasinin sağlam bir zeminde sorunsuzca işlediğini görmek mümkündür. Çünkü bu ülkelerde yasama, yürütme ve yargı erklerinin yanında dördüncü kuvvet daha vardır ki, o da basındır. Çevresinde olup biten gerçeklerin vatandaşlara doğru ve objektif bir biçimde yansıtılması, halkın düşünce ve taleplerinin yöneticilere duyurulması, ülkenin içinde bulunduğu sorunların ve bu sorunların çözümlerinin görüşülüp tartışılması, yönetim mekanizmasının kamuoyu adına denetlenmesi gibi önemli görevlerin basının sorumluluğunda olduğu unutulmamalıdır. Tabiri caizse halkın bilme hakkını halk adına kullanacak yegane unsur basındır.  Yerel yönetimler nasıl demokrasinin ilk basamağı ve çekirdeğiyse, Atatürk’ün ‘Fazilet Adaları’ olarak nitelendirdiği yerel basında basının özü, çekirdeğidir. Malatya basını da işte bu fazilet adalarından bir tanesidir. Yerel basınımız, Malatyalıların gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dilidir. Asla unutulmamalıdır ki; ülke basının mutfağı, Malatya basının da aralarında bulunduğu yerel basın organlarıdır. Ulusal basın kuruluşlarına malzeme sağlayan, mahalli sorunları yerinde tespit edip,  henüz büyümeden ortadan kaldırılmasına vesile olan güç yerel basınımızdır. Dolayısıyla, yerel basınımızın güçlü olması Malatya’mızda kamu kurum ve kuruluşlarının elini güçlendirmektedir. Değerli Malatya halkına daha iyi hizmet sunabilmemiz için Malatya basının bizlere farklı bakış açıları göstererek donanımda olduğuna göreve başladığımdan bu yana defalarca tanıklık ettim. Bir mülki idare amiri olarak Malatya’da böyle güçlü bir basınla birlikte çalışıyor olmanın mutluğunu yaşadığımı huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Yerel basın aynı zamanda yöre halkının kültürel kimliğini korumak, tarihi, turistik değerlerinin tanıtımına destek olarak yöreye saygın bir konum kazandırmak, yöre halkında yaşadığı yere karşı aidiyet duygusu oluşturmak gibi son derece önemli bir görevi  daha vardır ki, Malatya yerel basının bu görevi hakkıyla yerine getirdiğini müşahade etmekteyim. Şehrine sahip çıkan bir basın gücüne sahip çıktığı için Malatya’mızın çok şanslı bir il olduğunu da hassaten belirtmek istiyorum.”

25. YIL ANISINA KRİSTAL KUPA 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. Kuruluş yıldönümü anısına, 25 yıl ve daha fazla süre ile gazetecilik mesleğini sürdüren Celal Yalvaç, Cevdet Barış, Raşit Kısacık, Haydar Karaduman, İsmet Yalvaç, Kamuran Sezer,  Osman Karakaş,  Hüseyin Güntürk, Bülent Yalvaç, Selahattin Gökatalay, Nihat Abacı,  Vahap Güner, Remzi Hayta, Ali Aladağ ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç’a kristal kupa verildi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin yine 25. Yıl anısına AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a onur ödülü verilirken, aynı zamanda medya desteklerinden dolayı , aynı zamanda yerel  televizyon sahipleri olan  Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.  Kenan Kalı ve ERTV yönetim Kurulu başkanı Şenol Erdoğan’a, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) eski Başkanı Şaban Taçyıldız’a onur kupaları verildi. 

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise gecede Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin teşekkür plaketini Haydar Karaduman’a takdim etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmalarına destek ve katkılarından dolayı da Vali Süleyman Kamçı'ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’e, Malatya Eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu’na, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun'a, TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er’e, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz’a da günün anısına kristal kupa verildi.

Törende kristal kupaları, ödüllendirilenlerin kendileri ya da temsilcileri aldılar.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. Yıl  etkinliğinde Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibi de konser verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız