SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGC'de Karaduman Yeniden Seçildi

0
Güncellendi - 2017-05-06 16:18:32
MGC'de Karaduman Yeniden Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) gerçekleştirilen olağan genel kurulda mevcut başkan Haydar Karaduman, tek liste halinde girdiği seçimi kazanarak, güven tazeledi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 13. Olağan Genel Kurulu, cemiyet binasında gerçekleştirildi. Genel kurula; Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Nihat Abacı, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şube Müdürü Nezir Kızılkaya ile gazete ve televizyonların temsilcileri ile çalışanları katıldı.

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç’ın divan başkanlığını yaptığı olağan genel kurulda, Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Nihat Abacı, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şube Müdürü Nezir Kızılkaya ise divan üyeliği görevine seçildi.

"GÖREVİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRİYORSUNUZ"

Divan başkanı Kılıç, olağan genel kurulda yaptığı konuşmada, “Basın günümüzde dördüncü kuvvet olarak adlandırılmaktadır. Hepiniz yürüttüğünüz görevin, misyonun önemini biliyorsunuz. Dördüncü kuvvet olarak yürüttüğünüz görevi en iyi şekilde yerine getirdiğinize inanıyoruz. Ama Malatya’mızın sosyal, kültürel ve iktisadi yönden gelişimi için aslında biraz daha gayret edilmesi gerekir. Hem yerel basınımızın günlük manşetlerine baktığımızda hem de ulusal basının bölge sayfalarına baktığımızda biraz eksiklik gördüğümü belirtmek istiyorum. Gazeteci tabi ki yürüttüğü misyon gereği olumsuzlukları yazmak zorunda, eksiklikleri ve aksaklıkları yazmak zorunda ama bu şehirde güzel şeyler, iyi şeyler oluyorsa onu da manşete taşımak zorunda. Yerelde manşete taşınıyor onu görüyoruz ama özellikle ilimizle ilgili olumlu haberlerin, güzel haberlerin ulusal medyada hem televizyon hem de gazetede biraz daha fazla yer almasını gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“OCAĞINIZI HEP TÜTTÜRDÜK”

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, günler öncesinden kongreyle ilgili duygu ve düşüncelerini kaleme almak istediğini ancak sağlık sorunlarının buna engel olduğunu anlattı.

Gazeteci ve televizyonculara ‘sizleri çok seviyorum’ diyerek konuşmasına başlayan Karaduman, “Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. Yıllar geçti, daha son kongremizi yapalı üç yıl geçti. 28 yıl geride kaldı. Çok uzun bir süre ama sanki dünmüş gibi. Sizin inancınızı, güveninizi dünya fantezileriyle, kıymetleriyle, değerleriyle anlatmak bedbahtlığı içinde olamam. Fakat ocağınızı hep tüttürdük. Türk geleneğinde ocak tütmesi çok önemlidir. Mehmet Akif’in milli şiiriyle sizleri selamlıyorum. Bu nedenle hep ocağımızı tüttürdük. Kapımızı hep bir resmi daire disiplini içinde sabah 09.00’dan akşam 17.00’a kadar 28 sene açık tuttuk. Bu çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Karaduman, Ankara, İstanbul, İzmir basını dahil olmak üzere Malatya gazetecilerinin yetenek, ahlak, insanlık bakımından her an yarışa hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Karaduman, Malatya’da bütün basın kuruluşlarını kardeşleri olarak gördüklerini belirterek, “Basın Sarayı belki yeniden şahlanışımızın ölçüsü olabilir. İl Basın Bürosu’nun direktifiyle, bakanı da devreye sokarak Malatya basınına Basın Sarayı’nın kazandırılmasıyla ilgili eseri meydana getirmeliyiz. Malaya basını kucaklıyoruz, seviyoruz” dedi.

KARADUMAN YENİDEN SEÇİLDİ

Faaliyet, denetim ve hesap bilançosu raporları okunarak, oylamaya sunuldu. Faaliyet, denetim ve hesap bilançosu raporları, oy birliğiyle kabul edildikten sonra seçime geçildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, tek liste halinde girdiği seçimde yeniden başkanlığa seçildi.

Karaduman başkanlığındaki Malatya Gazeteciler Cemiyeti yönetimi şu isimlerden oluştu: “Nursel Tokgöz, Ali Er, Mustafa Eren, Vahap Güner, Hüseyin Karaaslan, Remzi Hayta, Yunus Polat, Esma Karadoğan, İsmail Demirci, Ali Aladağ.”

MGC Denetim Kurulu: “Mehmet Kılıç, Burhan Karaduman, Nihal Gül, Yılmaz Yaşar, Ökkeş Cerit.”

MGC Disiplin Kurulu: “Hayati Tokmak, Sümeyye Karaduman, Burak Altun, Hacı Türkkan, İbrahim Ulutaş.”

MCG Federasyon ve Konfederasyon Delegeleri: “Haydar Karaduman, Vahap Güner, Ali Er, Hüseyin Karaaslan, Mustafa Eren, Mehmet Kılıç, Remzi Hayta, Ali Aladağ.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Orhan Gündüz (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Milletin sesi gözü kulağı olmaya devam.
    0
    0
    Yanıtla