SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGC'de Karaduman Yeniden

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin yapılan genel kurulunda başkanlığa yeniden Haydar Karaduman seçildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin genel kurulu cemiyetin Belediye İş Hanı'ndaki merkezinde yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda, yapılan tüzük değişikliğinde, basın sektöründe başka bir dernek kuruluşuna üye olanların cemiyetten üyeliklerinin silinmesine karar verildi.

Cemiyet başkanlığını 19 yıldan beri sürdüren Haydar Karaduman'ın yeniden başkan seçildiği genel kurulda, yönetim kurulu üyeliklerine; Kemal Deniz, Duran Özkan, Bayram Osmanlıoğlu, Mikail Pelit, Ali Er, Çetin Çiftçi, Vahap Güner ve Lütfi İnan seçildiler. Denetim Kurulu'na ise, Aziz Yiğit, Mehmet Gülseren, Şerefettin Özhan, Şenol Yalvaç, Oğuz Turan seçilirken, Disiplin Kurulu'na da İsmail Demirci, Nüket Uçar, Mehmet Yıldız, Muftune Kılıç ve Mustafa Gürdal getirildiler.

Genel kurulda konuşan, 2. Başkan Kemal Deniz, başarısız kurum ve kuruluş yetkililerinin sürekli basını suçlama alışkanlığını kazandığın belirterek, Malatyaspor örneğini verdi. Malatyaspor'da gelinen noktada Malatya'daki basın mensuplarının hiç bir suçu bulunmadığını vurgulayan Deniz, "Basın mensuplarını olumsuzlukların sebebi olarak gösteriyorlar. Kendi şirketlerinize yeni şirketler katıp, holdingleşirken Malatyaspor iflas etti. Bunu sormak Malatya basınının görevidir. Lütfen taktığınız at gözlüklerinizi atın. Neden kendi iş yerleriniz büyürken, Malatyaspor iflas etti" dedi.

Malatya'da Basın Sitesi kurulması için kamuoyunda yanlış anlaşılmaların olduğunu ifade eden Deniz, hiç kimsenin bu konuda basın mensuplarına iftira atamayacaklarını ve sitenin kanuni yollardan basın mensuplarının kuracağı kooperatifle yapılacağını söyledi. Belediyenin basın mensuplarına bedava ev vermediğini kaydeden Deniz, "Belediye, Beydağ'ında imar planı yaparken, bir bölgeyi Basın Sitesi olarak gösterecek. Biz de kooperatif kurarak bu alanı Milli Emlak'tan satın alacağız. Satın aldığımız alanı ya TOKİ'ye yada bir müteahhide yaptıracağız. Gazetecilere bedava ev verilmesi yada belediyenin gazetecilere peşkeş çekmesi gibi bir konu yok. Belediye sadece imar planında Gazeteciler Sitesi'ni gösterecek. Tüm amacımız, asgari ücretle geçinen basın mensuplarına ucuz ev sahibi yapmaktır" diye konuştu.

Kongrenin ardından toplanan yeni yönetim kurulu görev bölümü yaptı. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığına Haydar Karaduman, Başkan Vekilliğine Kemal Deniz, Genel Saymanlığa Mikail Pelit, Genel Sekreterliğe ise Ali Er getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız