SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGC'nin 30. Yılı ve Ödül Gecesi

0
Güncellendi - 2019-01-15 03:19:20
MGC'nin 30. Yılı ve Ödül Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 30’uncu yılı düzenlenen bir gece ile kutlandı. Gecede yazılı ve görsel medyada çalışan başarılı gazetecilerin ödüllendirilmesinin yanı sıra, gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet eden isimlere de ‘Onur Ödülü’ takdim edildi. Yeni Malatya Gazetesi muhabirlerinden Güler Hazar’a ve malatyahaber.com Yazarı Nezir Kızılkaya'ya ‘Araştırmacı Gazetecilik’ dalında, Ferdi Durdu’ya ise spor haberi dalında ödül verildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 30’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ramada Oteli'nde düzenlenen geceye Vali Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Feridun Merter, Baro Başkanı Av. Enver Han, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları ve davetliler katıldı.

Gecede konuşan Vali Aydın Baruş, gazeteciliğin çok önemli bir meslek olduğunu vurguladı ve “Halkla yöneticiler arasında çok önemli bir köprü görevi görüyorlar” dedi. Malatya basınının son derece gelişmiş olduğunu belirten Vali Baruş, “Bir ilde basın ne kadar güçlüyse o ilde toplumsal meselelere karşı duyarlılık ve sorunlara çözüm getirme bilinci güçlü demektir. Bu anlamda Malatya basınını gelişmiş gördüm. Diğer taraftan basının güçlü olması, o ilde fikir ve düşünce hayatının canlı olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Geceye katılan diğer protokol mensuplarının konuşmalarının ardından başarılı gazeteciler ödüllendirildi.

Yeni Malatya Gazetesi muhabirlerinden Güler Hazar’a (yandaki fotoğrafta) ve malatyahaber.com Yazarı Nezir Kızılkaya'ya ‘Araştırmacı Gazetecilik’ dalında, Ferdi Durdu’ya ise spor haberi dalında ödül verildi.  Hazar ve Kızılkaya'ya ödülünü AKP Milletvekili Hakan Kahtalı, Ferdi Durdu’ya ise Türkiye Spor Yazarları Derneği Asbaşkanı Kerim Hoşfikirer verdiler.

Gecede mesleğe uzun süre hizmet eden isimlere ise ‘Onur Ödülü’ verildi. Uzun yıllar Malatya’da foto muhabirliği yapan Yusuf Uğrar, Gazeteci-Yazar Raşit Kısacık ve Gazeteci Yaşar Karaaslan ile Haydar Karaduman'ın adına oğlu Hakan Karaduman ‘Onur ödüllerini’ Vali Aydın Baruş'un elinden aldılar.

Gecede ödül alan isimlerden biri de ER TV’de ‘Hülya Kaya İle Güne Bakış’ programını hazırlayana Hülya Kaya oldu. Kaya’ya ödülünü İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz verdi.

Yerel basında yazılı ve görsel medyada çalışan birçok isme çeşitli dallarda ödül verildi.

Ödül alan isimler ve görev yaptıkları kurumlar şöyle:

Onur Ödülü: Haydar Karaduman, Raşit Kısacık, Yusuf Uğrar, Yaşar Karaaslan,

Haber: Emrah Gökmen (AA), Cahit Özçelik (İHA), Taha Ayhan (DHA), Kerim Ulak (Atv-A Haber),

Röportaj: Hanife Sarı (Sonsöz Gazetesi), Abdulvahap Kaygusuz (Net Haber Gazetesi), Mutlu Sarıgül (Bu Sabah Gazetesi),

Fotoğraf: Ömer Ali Delibaş (Yeni Malatyaspor Tv), Orhan Yoldaş (AA),

Köşe Yazısı: Atilla Kantarcı,

Spor: Ferdi Durdu (Yeni Malatya Gazetesi), Burak Altun (Ertv), Sercan Erduran (A Spor-A Haber),

Araştırmacı Gazeteci: Nezir Kızılkaya, Güler Hazar (Yeni Malatya Gazetesi),

Sayfa Düzeni: Faruk Ünlü (Malatya Söz Gazetesi), Mehmet Yetiz (Vuslat Gazetesi), Murat Aksaç (Sonsöz Gazetesi),

Tv Program: Hülya Kaya (Ertv), Cumali Duman (Vuslat Tv),

Tv Haber: Erdal Akboğa (Ertv), Hüseyin Kızluk (Vuslat Tv),

Radyo: RADER, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Radyocular Derneği,

Siyasi Haber Ve Program: Ökkeş Cerit (Vuslat Tv), Nur Tutku Eren (Ertv),

Malatya Katkı Ve Tanıtım Ödülleri: ER TV, Vuslat TV, Caner Mostur.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR:

Nezir Kızılkaya, AKP Milletvekili Hakan Kahtalı ve Güler Hazar

Ferdi Durdu plaketini Kerim Hoşfikirer'den alırken

TV Programı dalında ödüllendirilen Hülya Kaya'ya plaketini Prof.Dr. Sezai Yılmaz verdi

Vali Aydın Baruş ve Onur Ödülü verilen (soldan sağa) Yusuf Uğrar, Yaşar Karaaslan ve Raşit Kısacık

Ödül töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • AHMET (5 yıl önce)
    m.VEKİLLERİNİ bu kadar büyütmeyin.Siz asilsiniz,onlar vekil...fazla şişirmeyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (5 yıl önce)
    Fendoğluna yapılan hadsizliği kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulgurlu (5 yıl önce)
    Birilerinin Fendoğlu ismine alerjileri var.Bunun başka bir izahı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper çelik (5 yıl önce)
    Fendoğlu’na yapılan terbiyesizliktir vekilimiz yalnız değildir arkasında halk vardır ülkücü camia vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • CeM (5 yıl önce)
    Gecede MHP Malatya milletvekili sayın M.Celal Fendoğlu’nun protokol sırasına riayet edilmediği gerekçesiyle geceyi terk etmesini neden yazmadınız editör bey...
    0
    0
    Yanıtla